Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
19. 9. 2008,
20.29

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 19. 9. 2008, 20.29

8 let, 5 mesecev

Jeseničnik: Nimamo se česa bati

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Ljubitelji nogometa v Velenju bodo le tri dni po ''pokalni poslastici'' proti Celjanom prišli na svoj račun v tekmi 8. kroga PrveLige Telekom Slovenije proti Nafti. Kaj meni Aleš Jeseničnik?

V slačilnici Velenjčanov je še vedno prisoten vonj šampanjca, s katerim so ''povratniki'' v prvoligaško druščino nazdravili uvrstitvi med osem najboljših v pokalu Hervis. Le tri dni po ''sladki'' zmagi nad sosedi iz Celja pa se obeta nov izpit. Na štadion Ob jezeru prihaja Nafta.

''Po zmagi nad Celjani je vzdušje v slačilnici na primerni ravni. Videli smo, da lahko igramo prav z vsakim. V tej sezoni se nismo pomerili le še z Nafto. Ker smo ugotovili, da se lahko borimo z vsemi, bomo poizkušali v soboto pred domačimi gledalci na polnem štadionu pokazati vse kar znamo. Nadejamo se novih treh točk,'' je v uvodu zaupal Sportalu branilec Rudarja Aleš Jeseničnik.

Pokal bližnjica do Evrope

V slovenski ''prestolnici lignita'' so še dolgo nazdravljali zmagi nad MIK CM Celjem. ''Nekateri jemljejo pokal z levo roko, mi pa smo vstopili v tekmo z namenom, da se pač uvrstimo med osem najboljših. Vemo, da je pokal bližnjica do Evrope. Če pri tem premagaš lokalnega tekmeca, je pa to sploh sladka zmaga. Zdaj nam je žreb določil Maribor. Zadovoljni smo. Igrali bomo z najbolj uspešnim klubom v Sloveniji. Vemo, da nas v polfinale popelje le zmaga. Igramo v Ljudskem vrtu in nimamo kaj za izgubiti,'' je naznanil 24-letni Velenjčan, ki si je pred leti nogometne izkušnje nabiral tudi v Ljubljani in Domžalah.

Podpisal bi isti scenarij

V soboto bo v Velenju gostovala drugouvrščena Nafta. V petih domačih nastopih je osvojila vseh možnih 15 točk, v gosteh pa v treh nastopih le eno ... ''Tudi mi, podobno kot Nafta, spadamo v krog 'močnih' gostiteljev, hkrati pa smo pokazali, da znamo dobro odigrati tudi v gosteh. To smo pokazali predvsem v Novi Gorici, pa tudi v Domžalah, kjer pa nas je zapustila sreča,'' meni ''občasni'' kapetan Velenjčanov, ki se zaveda, da bo gostom v soboto še kako manjkal kaznovani Siniša Janković. ''On je zelo pomemben člen Nafte, se pa po drugi strani vrača Ošlaj. Nimamo se česa bati, čeprav ima Nafta nekaj zelo dobrih igralcev, denimo Vassiljeva, Seböka, Lo Duco ... Potrebno bo paziti na vsakega,'' je naznanil Jeseničnik, ki se je v karieri že pomeril z Nafto. Takrat je branil barve Domžal, gostovanje v Beltincih (v Lendavi še ni bila dokončana prenova štadiona) pa se je končalo z zmago tedanje Stojanovičeve čete. ''Tudi sedaj bi podpisal isti scenarij. Tekme se zelo rad spominjam, saj sem prispeval podajo za zmagoviti zadetek de Souze,'' je pripomnil nekdanji ''Domžalčan'', ki je prispel v mesto ob Kamniški Bistrici kot posojen član ''obubožane'' Olimpije.

Brez kaznovanega Junuzovića

V konici napada bodo ''knapi'' v soboto zagotovo pogrešali najboljšega strelca PrveLige Telekom Slovenije. Edin Junuzović, strelec sedmih zadetkov v osmih krogih, bo dvoboj z Nafto preskočil zaradi rdečega kartona na pokalni tekmi s Celjani, na seznamu poškodovanih pa so se znašli Nejc Omladič, Almir Sulejmanovič, Boban Savić in Tuomas Marko Kolsi.

''Vseeno ima lahko trener Pušnik sladke skrbi, saj imamo 24 od 25 enakovrednih igralcev,'' je prepričan zgovorni Velenjčan z igralno številko 3. Po vrnitvi iz Domžal vztraja v dresu Rudarja, v katerem je tudi storil prve nogometne korake, že drugo sezono. Bo po tekmi z Lendavčani še bolj prepričan v pravilnost odločitve, da se iz Domžal vrne v rojstno mesto?

Ne spreglejte