Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 3. 2015,
13.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 3. 2015, 13.38

8 let

Japonska zaskrbljena zaradi svetovnega prvenstva v Katarju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) bo prihodnji mesec odločala o datumu svetovnega prvenstva v Katarju 2022.

Fifa želi datum prestaviti na začetek novembra, kar bo imelo veliko negativnih posledic tudi za japonsko prvo ligo. V njej igrata tudi slovenska reprezentanta Milivoje Novaković in Zlatan Ljubijankić.

Fifa je zaradi visokih poletnih temperatur v Katarju predlagala nov datum svetovnega prvenstva, ta je zdaj predviden med novembrom in decembrom 2022. S spremembo datuma pa je Fifa naletela na negativne odzive. Med državami, pri katerih nov datum pade v sredino ligaške sezone, je tudi Japonska.

Če se bo nogometno svetovno prvenstvo res prestavilo na november, bo sovpadlo z vrhuncem japonske lige, je povedal predsednik japonske prve lige Mitsuru Murai. Toda kljub velikim spremembam v njihovem ligaškem urniku bodo Japonci poskusili organizirati ligo tako, da se bodo lahko udeležili prvenstva v Aziji.

Tekme japonske lige se tradicionalno začnejo marca in trajajo vse do decembra. Ena izmed rešitev njihove težave bi bila prestavitev japonske lige, vendar je Murai zaskrbljen zaradi zelo nizkih temperatur v nekaterih predelih Japonske. "Januarja in februarja je veliko snega. Urnik lahko preuredimo do neke mere, vendar v določenih delih Japonske januarja in februarja ni mogoče igrati nogometa," je dodal Murai. Druga rešitev za japonske težave je, da ligo končajo predčasno, vendar bi bilo kopičenje tekem v sredini ligaške sezone prevelik logističen izziv za Japonsko.

Predsednik azijske nogometne zveze šejk Salman bin Ebrahim Al Khalifa se je za datum novembra in decembra odločil zaradi prevelike vročine v poletnih mesecih. Nekateri so predlagali tudi datum med januarjem in februarjem 2022, vendar bi takrat prvenstvo sovpadlo z zimskimi olimpijskimi igrami. Naslednji predlagan datum je bil aprila, toda takrat imajo v Katarju ramadan. Murai je za konec dodal, da bodo imele poleg Japonske tudi evropske države veliko težav z novim terminom.

Ne spreglejte