Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 4. 2010,
13.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 4. 2010, 13.45

8 let

Izgredi v Rimu, Totti se je opravičil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Francesco Totti, ikona Rome, je nedeljsko zmago na rimskem derbiju proti Laziu proslavil na nespodoben način, najbolj strastni navijači pa so poskrbeli za izgrede.

Roma je v 34. krogu italijanskega prvenstva igrala veliki rimski derbi proti Laziu in kljub zaostanku z 0:1 prišla do zmage z 2:1. Tri točke so bile za Rimljane zelo pomembne v boju za vrh, saj so se vrnili na vrh lestvice in prehiteli Inter, pred katerim imajo zdaj štiri kroge pred koncem prvenstva točko prednosti. Zelo čustveno je zmago proti velikemu tekmecu doživel tudi ikona Rome Francesco Totti, ki je po koncu tekme prišel pred navijače Lazia, ki se bori za obstanek, in jim z nespodobno gesto dal vedeti, da bodo izpadli iz lige. Poteza izkušenega italijanskega nogometaša je razburila italijansko javnost, da ni ravnal pravilno, pa se zaveda tudi sam.

''Opravičujem se vsem, ki sem jih prizadel. Bil sem evforičen in naredil nekaj, kar ne bi smel. Nikogar nisem želel nikogar užaliti,'' je v svoj bran povedal 33-letni zvezdnik in dodal: ''Sicer nisem prvi, ki sem se po rimskem derbiju odzval na tak način, v preteklosti je bilo pri mnogih drugih enako oziroma še huje, a vseeno vem, da to ni pravilno in se za svojo potezo iskreno opravičujem.''

Reja: Zasluži si deset tekem suspenza

Še bolj nespametno potezo s fašističnim pozdravom si je pred leti privoščil tudi kapetan Lazia Paolo di Canio, ki zanimivo ni bil oster do Tottija. "Normalna stvar, vendar nič kaj prijetna za navijače Lazia. Vendar tisti, ki lahko občutijo napetost derbija, lahko razumejo njegovo potezo. On sovraži Lazio in bil bi srečen, če bi izpadli iz lige. Tudi jaz bil vesel, če Roma ne bo postala prvakinja. Totti ni storil nič vulgarnega, bil je le iskren," je dejal nekdanji napadalec Lazia.

Zato pa je Tottijevo reakcijo precej bolj pokritiziral strateg Lazia, Edoardo Reja. "To je sramota. Mislim, da si zasluži vsaj deset tekem suspenza. Pokažite mi še enega igralca, ki se je tako obnašal. Namesto, da bi slavil zmago Rome, se je veselil poraza Lazia," je bil besen Reja.

Izgredi po tekmi

Še bolj napeto je bilo na tribunah Olimpica, kjer so "krvavo" obračunali navijači. Podatkov o tem, kdo je začel pretep ni, je pa jasno, da so tri osebe poškodovane, eno pa naj bi z nožem celo zabodli v vrat. Napadli so tudi avtomobil, v katerem je bila ženska z otrokom, tragedijo pa so preprečili gasilci, ki so ju rešili tik preden je avto zagorel. Poškodovani so bili tudi policisti, ki so skušali preprečiti nerede.

"V trenutku, ko je ena oseba zabodena z nožem, otrok pa ranjen, moramo odgovornost prevzeti vsi. Takšno nasilje nima veze z nogometom in športom in ni v redu, da manjšina uničuje nogometni spektakel," je bil oster župan Rima Gianni Alemanno.

Ne spreglejte