Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 11. 2008,
16.19

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 15. 11. 2008, 16.19

8 let, 5 mesecev

Interblock ni prekinil niza Celja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Interblocka in MIK CM Celja so se v 17. krogu Prve Lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

Celjski nogometaši nadaljujejo uspešen niz, ki jim ga je pokvaril le poraz v Mariboru 15. krogu. Danes so namreč v Ljubljani vknjižili novo točko, kar pomeni, da so v zadnjih osmih tekmah igrišče le enkrat zapustili sklonjenih glav. Na drugi strani je Interblock v zadnjih treh tekmah osvojil le dve točki, tako da se mu tako želeni in napovedovani vrh vse bolj odmika.

Celjani so bili v prvem polčasu boljši tekmec. V obeh ekipah je manjkalo kar nekaj standardnih igralcev, predvsem pri domačinih se je poznala odsotnost najboljšega strelca Zahore, saj so bili gostitelji v tem delu igre povsem nenevarni. Velja namreč omeniti le poskus Zeljkovića s prostega strela v šesti minuti, ki je Šeligi v celjskih vratih povzročil kar nekaj dela.

Zato pa je bilo bolj dinamično v kazenskem prostoru Interblocka. Že v tretji minuti je Kačičnik z roba 16-metrskega prostora namučil Rozmana, 15 minut zatem je Močić meril mimo vrat, izbranci Slaviše Stojanovića pa so boljšo igro vendarle kronali v 36. minuti. Ntame je v svojem kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Sacripantija, tako da je sodnik Skomina pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je uspešno izvedel Korun.

V drugem polčasu so prvi zapretili domačini prek Zeljkovića, toda pravo veselje domače ekipe je sledilo v 59. minuti, ko je Grabus ukradel žogo in prodrl po levi strani, nato pa podal do nekdanjega reprezentanta Rodića, ki je le še potisnil žogo v prazno mrežo in izenačil na 1:1. Le nekaj trenutkov zatem bi lahko rezervist Majcen celo preobrnil tekmo, toda z roba kazenskega prostora je bil za nekaj centimetrov premalo natančen.

Ti trenutki so bili popolnoma v domeni gostiteljev, ki so ves čas pritiskali proti vratom Šelige. Toda celjska obramba, okrepljena s Travnerjem (zamenjal je napadalca Sacripantija), je zdržala vse nalete, pa čeprav je domači trener Igor Benedejčič ob koncu v igro poslal še enega svežega napadalca Berića.











Ne spreglejte