Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
13. 3. 2012,
7.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bayern Basel

Torek, 13. 3. 2012, 7.33

8 let

Heynckes: Tokrat bo drugače (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Finale lige prvakov bo letos potekal na Bavarskem. Zato bi bili navijači Bayerna še toliko bolj razočarani, če njihovim ljubljencem ne bi uspelo priti vsaj med osem. Basel bo branil tesno prednost.

Bayern je na prvi tekmi osmine finala lige prvakov izgubil z 0:1. ''Basel je na prvi tekmi pokazal, česa je sposoben. A tokrat bo drugačna tekma. Imamo veliko izkušenih igralcev in prepričan sem, da bomo napredovali. Proti Hoffenheimu smo bili naravnost odlični,'' zadovoljno poudarja Jupp Heynckes pred največjim izpitom v tej sezoni.

Če bi bavarsko ladjo zadržal v evropskih vodah, prihodnji teden pa se izkazal še v domačem pokalu, bi pridobil kritike na svojo stran. A najprej bo potrebno izločiti ''žilavi'' Basel, ki je svojo moč demonstriral že ''rdečim vragom''. Kar se tiče statistike, so lahko navijači Bayerna dokaj optimistični, saj je Bayern od petih obračunov v evropskih tekmovanjih, v katere je vstopil z uvodnim porazom v gosteh (0:1), napredoval v štirih primerih. V zadnjih dvanajstih domačih tekmah je zmagal kar enajstkrat, tokrat pa se bo pomeril z Baslom, ki je v tej sezoni vse prej kot zaželen gost, saj v Evropi sploh še ni izgubil. Tako v Manchestru, Lizboni kot tudi Bukarešti.

Že enajst Gomezovih trojčkov

Heynckes se je poleg visoke zmage s 7:1 nad Hoffenheimom razveselil tudi vrnitve Bastiana Schweinsteigerja. Ko je nemški reprezentant zadnji mesec zaradi poškodbe gležnja manjkal, je FC Hollywood padel v formi. ''Že večkrat sem poudaril, da je Bastian na podobni ravni kot Iniesta ali pa Busquets. Ne vem še, ali bo igral vso tekmo ali ne,'' meni strateg nemškega velikana. Če ''Schweinija'' ne bo v začetni postavi, bo poleg Tonija Kroosa vskočil Anatolij Timoščuk oziroma Luiz Gustavo. Heynckes pred dvobojem čuti pritisk, a ga spremlja dober občutek. ''Moramo veliko napadati, a tudi igrati uravnoteženo in biti zbrani v obrambi.'' Gole naj bi zabijal Mario Gomez, ki je zaradi poškodbe po zadnjem bundesligaškem srečanju še vprašljiv, a naj bi le stisnil zobe. V soboto je dosegel tri zadetke, svoj 11. trojček v nemškem prvenstvu. Na večni lestvici jih imata več le Gerd Müller (32) in Klaus Fischer (12). Zaradi poškodb ostajata na stranskem tiru Daniel van Buyten in Breno, njegov rojak Rafinha pa je imel v zadnjih dneh težave z gripo.

Vogel: Zdržati pritisk v začetnih minutah

Statistika je tudi zaveznica gostov iz Švice. Basel je v Evropi po domači zmagi z 1:0 trikrat napredoval, le enkrat pa mu je spodletelo. ''Smo v dobrem položaju, a spoštujemo Bayern in pričakujemo zahtevno tekmo. Moramo zdržati pritisk gostiteljev v začetnih minutah. Če pa bomo dali gol, bo Bayern še v večjih težavah,'' napoveduje Heiko Vogel. Švicarski klub v domačem prvenstvu ni izgubil še sedem mesecev. Bayern je v kvalifikacijah za ligo prvakov že izločil tekmeca iz ''prestolnice bank in ur''. Premoč Bavarcev je priznal Zürich, ki je v Münchnu izgubil z 0:2, kako jo bo drevi odnesel Basel? ''Potrebovali bomo veliko dozo poguma. Na tekmi bo prisotno veliko pritiska. Še posebej ga bo čutil Bayern. Ne smemo pa se skrivati, ampak tudi mi napadati,'' je ocenil trener ''grobarjev'' Manchester Uniteda v ligi prvakov. Na gostovanju v Münchnu bo na levi strani manjkal Južnokorejec Jo-Hoo Park. V enajsterici ga bo zamenjal Philip Degen, nekdanji branilec Liverpoola in Borussie Dortmund.

Ne spreglejte