Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 8. 2014,
9.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Josep Guardiola Bayern München liga MLS

Četrtek, 7. 8. 2014, 9.18

8 let

Guardiola tako besen zaradi prekrškov, da se ni hotel rokovati s trenerjem (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bavarski velikan Bayern München je severnoameriško turnejo sklenil s porazom proti zvezdnikom lige MLS. Dvoboj je zasenčil izpad trenerja Josepa Guardiole, ki ga je zmotila groba igra gostiteljev.

Katalonec je bil po dvoboju v Portlandu razjarjen. Številni prekrški na robu kartonov, s katerimi so se ameriški gostitelji postavili po robu nemškim prvakom, so ga spravili v slabo voljo. Po dvoboju se sploh ni hotel rokovati s trenerjem kluba Portland Timbers Calebom Porterjem. Zameril mu je predvsem grob prekršek Osvalda Alonsa nad Xherdanom Shaqirijem v 64. minuti, ko pa je v 89. minuti Will Johnson podrl Bastiana Schweinsteigerja, se nekdanji trener Barcelone ni več mogel zadržati.

Porterju je po tekmi jezno zažugal s prstom in odklonil možnost, da bi se z njim rokoval, kakor je ustaljena navada v svetu nogometa po koncu vsakega srečanja. Nato je v povišanem tonu razpravljal še s sodniki. "Razumem, da si ne želi poškodovanih igralcev. To res niso bila najlepša posredovanja, a tudi ne najbolj grozna, kar sem jih kadarkoli videl. Upam, da s Schweinijem ni nič resnejšega. Ne vem, zakaj so se gostje po tekmi spravili na sodnike," se je spraševal Landon Donovan, strelec zmagovitega zadetka v 70. minuti.

Bayern je tako izgubil z 1:2 proti zvezdnikom lige MLS (Major League Soccer), Guardiola pa je zaigral z dvema napadalcema v začetni postavi, kar je prava redkost. Prihodnjo sredo ga čaka nemški superpokalni dvoboj z Borussio Dortmund.

Gledalci na štadionu Providence Park v Portlandu so prvi zadetek dočakali v osmi minuti, ko je spet zadel v polno Robert Lewandowski in dokazal, da se je hitro ujel z novimi soigralci, nato pa sta najboljši strelec lige MLS Bradley Wright-Phillips (51. minuta) ter izkušeni ameriški zvezdnik Landon Donovan (70. minuta) poskrbela za prestižno zmago. Zvezdnike lige MLS, zbrane z vseh vetrov, je vodil Calib Porter. Med njegovimi izbranci so bili tudi francoski veteran Thierry Henry, Nigerijec Obafemi Martins, Avstralec Tim Cahill, nekdanji ameriški zvezdnik pri Romi Michael Bradley in drugi …

Ne spreglejte