Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
30. 10. 2008,
9.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 30. 10. 2008, 9.02

8 let, 5 mesecev

Gobec: Igrati moramo sproščeno

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Derbi petkovega 15. kroga PrveLige Telekom Slovenije bo zagotovo v Ljudskem vrtu, kjer se bosta v štajerskem derbiju udarila vodilni Maribor in MIK CM Celje, ki je trenutno na tretjem mestu.

MIK CM Celje niza zmage. Celjani so zmagali na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah, nazadnje pa so izgubili pred več kot mesecem dni, 20. septembra, ko so z 0:1 klonili v Kopru. Odličen niz jih je pripeljal do tretjega mesta na prvenstveni razpredelnici, kljub dobrim rezultatom pa so Celjane v zadnjem času pretresle zamenjave v klubskih pisarnah. Odšla sta direktor Franci Pliberšek in športni direktor Simon Sešlar. Toda igralci se s tem ne obremenjujejo. ''Naša naloga je, da delamo tisto, kar od nas zahteva trener Slaviša Stojanovič. Preostale stvari, ki se dogajajo v klubu, nas ne zanimajo. Smo profesionalci in smo v klubu, da opravljamo svoje delo,'' pravi Sebastjan Gobec.

Kapetan celjskega moštva kljub štirim zaporednim zmagam verjame, da lahko ''grofje'' v prihodnosti igrajo še bolje. ''Verjamem, da smo lahko še boljši. Imamo veliko prostora za napredovanje. To bomo skušali v nadaljevanju prvenstva tudi dokazati. Toda ne smemo prehitevati dogodkov. Moramo iti iz tekme v tekmo. Nikamor se nam ne mudi,'' pravi Gobec, ki se zaveda, da ga s soigralci v petek čaka najtežja možna preizkušnja. ''Igramo pri vodilnemu klubu, gostujemo v najbolj nogometnem slovenskem mestu, ki je zaradi uspehov svojega ljubljenega kluba v zadnjem času na nogah. Seveda nam ne bo lahko. Zadovoljni bi bili tudi s točko, toda v Maribor prihajamo po tri. Je pa jasno, kdo je favorit. Maribor je Maribor. Dobro vemo, kaj pomeni v slovenskem nogometu. Toda predati se še zdaleč ne nameravamo,'' pravi izkušeni vezist.

Gobec pozna pot do uspeha. ''Moramo igrati sproščeno. Nimamo izgubiti česa. Smo v dobrem položaju in lahko igramo povsem neobremenjeni. Res je, da bomo nastopili nekoliko oslabljeni, a zdaj bodo imeli nekateri nogometaši, ki sicer ne igrajo veliko, možnost, da se dokažejo. Verjamem, da se bodo izkazali. Ekipo sestavlja 20 nogometašev in ne zgolj tistih enajst, ki igrajo v prvi postavi. Dejstvo je tudi, da bodo imeli Mariborčani pomoč v navijačih, toda vseeno verjamem, da lahko skupaj s kolektivno igro premostimo vse ovire in pridemo do želenega cilja,'' je za konec povedal nogometaš z dolgoletnimi izkušnjami s slovenskih prvoligaških nogometnih zelenic, ki se je v minuli sezoni preizkusil tudi v Belgiji.

Ne spreglejte