Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
29. 10. 2008,
14.22

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 29. 10. 2008, 14.22

8 let, 5 mesecev

Gliha: Verjamemo v tretjo zaporedno zmago

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
HiT Gorica bo v petek v 16. krogu PrveLige Telekom Slovenije gostila drugouvrščeno lendavsko Nafto. Goričani so v zadnjih dveh tekmah dvakrat zmagali. Jim bo uspelo še v tretje?

Gorica je bila pred časom pri dnu prvenstvene razpredelnice. Toda v Novi Gorici so začeli igrati bolje in se povzpeli po lestvici. V zadnjih dveh krogih so dvakrat zmagali – doma so bili boljši od Drave, v gosteh pa odpravili prvake iz Domžal – in so trenutno šesti. Toda v petek jih čaka zelo zahtevna naloga. Doma bodo igrali proti Nafti, ki v tej sezoni blesti in je trenutno druga.

''V Domžalah smo osvojili tri točke, ki za nas štejejo dvojno. Toda če ne bomo točk nabirali tudi na domačem igrišču, se bo uspeh iz gostujočih tekem izničil. Tokrat igramo proti Nafti, ki v tej sezoni navdušuje. Toda igramo doma, zato se ne bomo kar tako predali. Nenazadnje smo na zadnjih dveh tekmah zmagali in podobno bomo skušali narediti tudi tokrat. Verjamemo v nove tri točke in tretjo zaporedno zmago,'' pred tekmo pravi domači trener Primož Gliha. ''Zmaga pri prvakih, ki so resda v krizi, a so še vedno prvaki, nam pomeni veliko. Dobili smo prepotrebno samozavest, ki jo bomo skušali unovčiti na najboljši možen način. Razlike na prvenstveni lestvici so majhne, če bomo nanizali še nekaj zmag, smo hitro spet lahko tam, kjer je Gorica bila v zadnjih petih letih – pri vrhu,'' pravi Ljubljančan, ki pa se zaveda, da Lendavčani ne bodo lahek zalogaj.

''Čaka nas zelo težka tekma, tega se dobro zavedamo. Če ne bomo od prve do zadnjem minute pravi, se ne moremo nadejati dobremu izidu. Toda verjamem, da nam bo uspelo. Če damo vse od sebe in igramo tako, kot si želim, lahko premagamo Nafto. Imamo dovolj kakovostno ekipo. Predvsem naš napad je tisti, na katerega računam,'' je dejal nekdanji trener Olimpije in Drave, ki ima v tej sezoni res učinkovit napad. Prvi strelec ekipe je mladi Etien Velikonja, ki je doslej zabil že sedem prvenstvenih golov, medtem ko je imel Milan Osterc nekoliko težav s poškodbami in je doslej zadel trikrat. Zelo učinkovit je tudi Nebojša Kovačevič, ki se je med strelce vpisal štirikrat. Bo goriški trio udaril tudi na praznični petek?

Ne spreglejte