Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
9. 5. 2008,
21.21

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 9. 5. 2008, 21.21

8 let, 5 mesecev

Gazibegovič: Niz porazov se mora prekiniti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Livarja, ki veljajo že nekaj krogov za zanesljive potnike v drugo ligo, bodo v soboto v 33. krogu PrveLige Telekom Slovenije gostili Interblock. Fuad Gazibegovič pred dvobojem meni ...

Ivančna Gorica bo spremljala prvoligaške dvoboje le eno sezono. Po koncu tekmovalne sezone 2007/08 se bo Livar vrnil v drugoligaško druščino, do takrat pa bodo izbranci Tomaža Kavčiča v elitnem klubskem razredu odigrali še tri ''poslovilne'' tekme. Jim zaradi tega že zmanjkuje motivov?

''Seveda ne. Še posebej, ker igramo v soboto doma. Šli bomo na zmago. Na zadnjih tekmah smo si pripravili veliko priložnosti, a žoga ni hotela v mrežo. Pri tekmecih smo tudi naleteli na zelo razpoložene vratarje. Upam, da se bo v soboto razpletlo drugače in se nam bo 'enkrat' le doma odprlo. Niz porazov se mora prekiniti, to je samo še vprašanje časa. Zadovoljen bi bil tudi s točko, '' je povedal za Sportal Fuad Gazibegovič, ki meni, da bodo Ljubljančani v soboto zaradi bližajočega se finala pokala Hervis varčevali z močmi.

Podaljški v Celju?

''Prepričan sem v to, vendar pa to ne bo igralo velike vloge. Moramo dati vse od sebe, le tako bomo dosegli zmago.'' Kateri ekipi pa v torek v Celju pripisuje večje možnosti za osvojitev pokalnega naslova? Mariboru ali Interblocku? ''To bo zelo izenačena tekma. Napovedujem podaljške, morda pa bomo videli tudi strele z bele točke. Obema ekipama je 'spodletelo' v prvenstvu, pomembnost dvoboja pa je zaradi uvrstitve v pokal UEFA velika. Na lestvici sta dokaj skupaj, tako da bo izenačeno,'' napoveduje 25-letni nogometaš, ki si je pred prihodom v Ivančno Gorico nabiral izkušnje pri Dravogradu, Factorju Ježici in Olimpiji.

Poznala se je neizkušenost

Sezona se počasi, a zanesljivo bliža koncu. Priložnosti za analizo bo vse več. Kateri razlogi so v krstni prvoligaški sezoni botrovali skromnemu izkupičku dolenjskega prvoligaškega kluba? ''Ne bi še rad o tem preveč razpredal, je pa očitno, da nam je skoraj na vsaki tekmi zmanjkal le 'las' do točke ali treh. Nismo izkoristili številnih priložnosti. Lahko bi si nabrali veliko več točk. Poznala se je neizkušenost,'' je priznal član Livarja z igralno številko 27, ki se počuti najbolje na sredini igrišča, čeprav je odigral nekaj tekem tudi na mestu branilca. Prvi strateg Livarja bo na tekmi z Interblockom, ki se bo pričela v soboto ob 17. uri, lahko računal na vse kandidate, saj zaenkrat ni čutiti večjih težav z zdravstvenih stanjem igralcev, na seznamu kaznovanih igralcev za 33. krog PrveLige Telekom Slovenije pa se ni znašel nihče izmed ''risov''.

Ne spreglejte