Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 7. 2020,
17.17

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

3

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Antoine Griezmann Barcelona Christophe Dugarry

Četrtek, 2. 7. 2020, 17.17

3 leta, 9 mesecev

Nekdanji francoski reprezentant se že opravičuje za izpad

Dugarryju je prekipelo: "Če ima Griezmann težave z Messijem, naj mu primaže klofuto"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

3

Lionel Messi Antoine Griezmann | Med Messijem in Antoinom Griezmannom naj ne bi bilo prave kemije, trdi Dugarry. | Foto Reuters

Med Messijem in Antoinom Griezmannom naj ne bi bilo prave kemije, trdi Dugarry.

Foto: Reuters

Nekdanji francoski reprezentant Christophe Dugarry se je znašel v težavah, ko je v komentarju o stanju Barcelone, ta si je z remijem proti madridskemu Atleticu močno priprla vrata do naslova španskega prvaka, izbruhnil ob dejstvu, da njegov rojak Antoine Griezmann v katalonskem klubu ne dobiva dovolj priložnosti. Ob tem se je s povsem neprimernimi besedami lotil prvega zvezdnika Barce Lionela Messija.

Danes 48-letni Christophe Dugarry, ki je z galskimi petelini leta 1998 osvojil naslov svetovnega prvaka, leta 2000 pa še evropskega, se je v oddaji na radiu RMC Sport razjezil zaradi statusa Antoina Griezmanna v Barceloni. Tam 29-letni francoski as ne dobiva pravih priložnosti, nazadnje je na tekmi z Atleticom v igro vstopil šele v izdihljajih srečanja, za to pa naj bi bila po mnenju Dugarryja kriva slaba kemija z Lionelom Messijem.

Sergio Ramos
Sportal Ramos rešil Real Madrid, Barcelona v škripcih

Christoph Dugarry se že na veliko opravičuje za svoje besede. | Foto: Reuters Christoph Dugarry se že na veliko opravičuje za svoje besede. Foto: Reuters Messi je "deček, ki v višino meri meter in pol ter je napol avtističen"

"Česa se boji Griezmann? Dečka, ki v višino meri meter in pol ter je napol avtističen," je izbruhnil Dugarry. "Že vse leto poudarjam, da ima težavo z Messijem. V nekem trenutku bo moral pokazati j... in mu preprosto primazati klofuto," je še vrelo iz Francoza.

Ni trajalo dolgo, ko se je na družbenih omrežjih vsul plaz kritik na Dugarryja in njegove neprimerne izjave, s katerimi je užalil ne le Messija, šestkratnega dobitnika zlate žoge, temveč tudi avtiste.

Dugarry je že na turneji opravičevanja, na družbenih omrežjih je zapisal, da ni želel žaliti avtističnih ljudi, prav tako mu je žal za "preostre besede, ki so letele na Messija", ob opravičilih pa je začel napad še na trenerja Barcelona Quiqueja Setiena, ki ga je označil za "prijaznega človeka, a popolnoma nesposobnega trenerja".

Antoine Griezmann
Sportal Trener Barcelone se ne bo opravičil Griezmannu

Španska liga se bo končala za zaprtimi vrati

Španska ministrica za šport Irene Lozano in predsednik španskega nogometnega prvenstva la liga Javier Tebas sta dejala, da se navijači v letošnji sezoni še ne bodo vrnili na stadione. Želijo si namreč omejiti možnost širjenja novega koronavirusa.

"Najbolj varno je, da se sezona konča brez gledalcev. Nogomet privabi množico ljudi, to ni kot gledališče. Na tekmi za zaprtimi vrati je na koncu okoli 250 ljudi, na stadionu, ki bi bil zapolnjen le do tretjine, pa bi se lahko zbralo tudi 30 tisoč ljudi," je po poročanju L'Equipe dejala ministrica Lozano.

Pretekli mesec je Tebas dejal, da obstaja možnost, da se bodo navijači vrnili še letos, a si je hitro premislil. "Trenutno vrnitev navijačev na stadione ne pomeni prioritete za la ligo. Velika težava so množice znotraj in posebno zunaj stadionov. Z asturijskim derbijem (med Sporting Gijonom in Real Oviedom v drugi španski ligi, op. STA), ko se je pred stadionom zbralo več kot dva tisoč ljudi, smo imeli veliko težav," je dejal Tebas.

Do konca španskega prvenstva ostaja pet krogov. STA

Ne spreglejte