Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
10. 3. 2015,
17.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 10. 3. 2015, 17.20

8 let

Domžalčani verjamejo, da niso več zakleti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po zgolj točki, ki so jo osvojili na prvih dveh prvenstvenih tekmah v letošnjem letu, so jesenski prvaki, nogometaši Domžal, v prejšnjem krogu le zmagali.

"Prvega mesta ne želimo izpustiti iz rok," so pred začetkom drugega dela prvenstva napovedovali nogometaši Domžal, prezimili so na prvem mestu lestvice, a že po prvih dveh krogih drugega dela sezone so se znašli na mestu, ko so gledali v hrbet Mariboru.

Ta je najprej zlahka premagal Gorico pred domačimi navijači (5:1), nato je v Ljubljani dobil derbi proti Olimpiji (1:0) in skočil pred Domžalčane. Dve točki prednosti in tekma manj je prednost, ki se zdi ogromna. Sploh zato, ker Mariborčani dajejo vtis, da se v prvi polovici letošnjega leta ne bodo pustili presenetiti. Tako so v zadnjem krogu prekinili tudi 23 tekem trajajoč niz nepremagljivosti Celjanov in jih premagali na njihovem igrišču (2:0).

Z branilci naslova se verjetno ne ukvarjajo

A bolj kot s formo branilcev naslova se na obrobju Ljubljane verjetno ukvarjajo sami s sabo. Po remiju brez zadetkov v Velenju, kjer jim mreže Rudarja ni uspelo zatresti, pa čeprav so imeli cel polčas številčno premoč, in porazu pri Zavrču (0:1), ki je pred tem v prvenstvu izgubil kar petkrat zapored, so v prejšnjem krogu pred domačimi navijači le odpravili Krko. Po zadnjem sodnikovem žvižgu je bilo 2:1, prve letošnje tri točke so osvojili in jasno je, da jim je močno odleglo.

Težko obdobje, ko niso nagrajeni

Pred tem niso igrali slabo, a preprosto niso imeli sreče, ki je bila v prvem delu pogostokrat njihov zaveznik. Tudi proti Krki se je na trenutke zdelo, da bo tako, a potem so se stvari postavile na svoje mesto. "Ko se takšne stvari ponavljajo, si misliš, da si dejansko zaklet. To se da prebroditi na silo, na moč, z željo in vztrajnostjo, kar se je tudi zgodilo. Zelo sem vesel, da smo tako dolgo vztrajali, da nam je uspelo. Tekma proti Krki je pokazala vse tisto, kar v tem trenutku preživljamo. Smo v težkem obdobju, ko nas prav nič ne nagradi," je po prvih letošnjih točkah povedal Luka Elsner.

Težave, s katerimi se morajo še naprej ukvarjati

Zdaj so pred Domžalčani nove zahtevne preizkušnje – do prve tekme polfinala slovenskega pokala, ki bo na sporedu čez dober mesec dni, se bodo udarili z Mariborom in Olimpijo pred domačimi navijači, s Koprom in Radomljami pa v gosteh –, trener Domžal se zaveda, da bo treba v ekipi, v kateri je bilo pozimi kar nekaj sprememb, še marsikaj postoriti.

"Veliko dela nas čaka pri iskanju ravnovesja med nadzorom nad igro in hitrimi prehodi v napad. Trenutno se prevečkrat odločimo za posest in ne razmišljamo o golu. Zaradi tega bi bili v prvem polčasu lahko večkrat kaznovani. To so težave, s katerimi se moramo še naprej ukvarjati," je še povedal mladi, komaj 32-letni trener, ki je z odličnimi rezultati in tudi nastopanjem v javnosti v lanskem letu požel veliko pozornosti slovenske javnosti. Tudi zato je zdaj, v prihodnje pa bo še bolj, njegovo delo pod njenim drobnogledom.

Ne spreglejte