Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 5. 2008,
16.48

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 8. 5. 2008, 16.48

8 let, 5 mesecev

Domžalčan zanimiv za AC Milan in Manchester City

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Član kadetske ekipe slovenskih državnih prvakov Haris Vučkič že nekaj časa velja za velik up Domžal in slovenskega nogometa. Zato ne čudi vse večje zanimanje evropskih nogometnih velikanov.

V prvi vrsti si ga je zaželel nihče drug kot še nekaj dni aktualni evropski prvak Milan. Slovenski nogometaš Haris Vučkič se je v dogovoru z matičnim klubom odzval vabilu italijanskega Milana in bo v naslednjih dneh odpotoval v njihov pripravljalni tabor - Milanello. ''Okrog Harisa se v zadnjem letu dviga veliko prahu. Nedvomno gre za enega večjih slovenskih potencialov v zadnjih desetih letih, vendar je pred njim še 'dolga in trnova pot do zvezd.' O vsemu nismo želeli veliko govoriti v javnosti, saj gre za petnajstletnega fanta, ki mu preveč nepotrebnega javnega pritiska lahko v tem trenutku samo škodi. Smo pa bili že nekaj časa pripravljeni tudi javnost seznaniti z nekaj dejstvi, ki smo jih urejali skupaj s fantom in njegovimi starši. Glede na aktualno tematiko je verjetno zdaj pravi čas za to,'' pravi športni direktor slovenskih prvakov Nenad Protega in dodaja, da je njegova prihodnost vezana izključno na Domžale.

Kljub temu, da bo član slovenske reprezentance do 17 let svojo nogometno pot nadaljeval v Domžalah, kjer je v lanski sezoni kot kapetan selekcije do 14 let osvojil tudi naslov državnega prvaka, se bo v naslednjih dneh odpravil na Apeninski polotok:

''Ker se nekatere ponudbe iz spoštovanja do resnosti kluba in njegove pomembnosti ne odbija, smo se skupaj odločili, da bomo dve uradni povabili tudi sprejeli. Gre za vabili klubov A.C. Milan in F.C. Manchester City. V Anglijo bi morali odpotovati že aprila, saj je Harisa želel videti tudi Sven-Göran Eriksson. Žal smo zaradi Harisovih obveznosti v šoli in reprezentanci tridnevno testiranje prestavili na nedoločen kasnejši termin. Naslednji teden pa Haris potuje v Milanello, kjer bo v dveh dneh opravil dva individualna in skupinska treninga s svojimi vrstniki italijanskega kluba. Vse to naših skupnih načrtov za prihodnost ne spreminja, je pa vsekakor zanimivo predvsem za fanta in seveda tudi za klub, da se lahko Harisa in s tem NK Domžale predstavi v tako eminentnih sredinah. Od zdaj bo pač v izložbi kot pravimo v nogometnem žargonu. Zato je na klubu in seveda njegovih starših v naslednjem obdobju poglavitno fanta pravilno usmerjati, mu omogočiti pravi razvoj, in mu čez nekaj let kot kapetanu članskega moštva NK Domžale omogočiti odhod v velik evropski klub. Tu pa ne smem pozabiti poudariti, da je v vsej zgodbi najpomembnejši sam. Vsi mi bomo le njegov servis, ki ga z zavzetim delom, odrekanjem in spoštovanjem mora izkoristiti,'' je nadaljnjo pot mladega Domžalčana še predstavil Protega.

Protega: Gre za klube iz visoko razvitih nogometnih držav

Vučkić se je širši slovenski javnosti prvič predstavil na zimskem malonogometnem turnirju "All-stars" v Mariboru. V močni konkurenci prvoligaških ekip je bil na koncu najboljši strelec državnih prvakov, ki so zasedli drugo mesto. Pri petnajstih letih se je brez težav kosal s prekaljenimi prvoligaškimi igralci, zato njegove izjemne sposobnosti nogometnim delavcem, takšnim in drugačnim, niso ostale skrite: ''V preteklem letu so fanta oziroma njegovega očeta obletavali mnogi agenti in klubi z različnimi ponudbami, le redki, tisti najresnejši, pa so se obračali tudi na klub. Tudi o tistih prvih smo bili seveda obveščeni, saj smo se skupaj s fantom in njegovim očetom odločili, da bo Harisova pot vsaj v naslednjih treh letih vezana izključno na NK Domžale. Pred časom smo podpisali tudi profesionalno pogodbo, ki ta naš dogovor uradno potrjuje. Šlo je predvsem za italijanske klube, v zadnjem obdobju pa tudi za klube drugih visoko razvitih nogometnih držav. Zato vsem, ki jim je Haris v tem trenutku interesanten, zadevo tudi na takšen način predstavimo,'' je za domžalsko spletno stran pojasnil Protega.

Ne spreglejte