Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 4. 2012,
20.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakov Chelsea Barcelona

Ponedeljek, 23. 4. 2012, 20.49

7 let, 12 mesecev

Di Matteo jezen na novinarje, o Barceloni bolj malo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odkar je na klop sedel Roberto Di Matteo, je Chelsea začel nizati odlične rezultate. A kljub temu del medijev še vedno kritizira Londončane, kar je Italijana zelo razjezilo.

Pred Chelseajem je tekma sezone. Na Stamford Bridgu je v prvi tekmi polfinala lige prvakov z 1:0 odpravil Barcelono. V torek bo v Barceloni branil prednost in ima lepe možnosti za preboj v veliki finale. Čeprav je pred Londončani tekma sezone, pa je njihov trener v zadnjem druženju z novinarji bolj kot derbiju, ki je pred njegovo ekipo, govoril o odnosu dela otoške sedme sile do Chelseaja. Ki je, po njegovem mnenju, skrajno podcenjujoče. ''Kaj naj rečem? Kolikor jaz vem, smo v prvenstvu le še za točko za Tottenhamom, prebili smo se v finale pokala FA, imamo pa tudi zelo lepe možnosti, da pridemo v finale lige prvakov. A v vaših očeh je zgodba povsem drugačna. Včasih se mi zdi, kot da smo najslabša ekipa v Angliji, ko poslušam in berem, kaj se govori oziroma piše. Spoštujem drugačna mnenja, a mi je vse skupaj zelo čudno,'' je nestrinjanje z novinarji izrazil Roberto Di Matteo.

Pred povratno tekmo polfinala ni najbolj navdušen nad tem, v kako zahtevnem obdobju je njegova ekipa. ''V šestih dneh smo odigrali tri zelo zahtevne tekme, zdaj nas čaka še ena. Skorajda neverjetno je, sredi kakšnega tempa smo. To ni normalno. Ne morete si predstavljati, kako zahtevno je to za igralce. Tako fizično kot seveda tudi psihično. Jasno je, da so nekateri utrujeni,'' je sporočil Italijan, ki je s Chelseajem pred osmimi dnevi v polfinalu pokala FA s 5:1 odpravil Tottenham, prejšnjo sredo v prvi tekmi lige prvakov vzel skalp Barceloni, v soboto v prvenstvu remiziral na londonskem derbiju z Arsenalom (0:0), že v torek pa ga čaka povratna tekma polfinala elitne evropske klubske nogometne lige. ''Je pa res, da so utrujeni tudi nogometaši Barcelone. Tudi za njimi so peklenski dnevi, zato utrujenost zagotovo ne bo mogla biti izgovor na tekmi na Camp Nouu. Obe ekipi sta na istem,'' je pošteno priznal Di Matteo. ''Imamo zelo dobro ekipo, ki nam omogoča, da igramo na več frontah. V zadnjem času nam gre dobro in verjamem, da bo podobno tudi na povratni tekmi proti Barceloni. Čaka nas peklenskih 90 ali več minut, a verjamem, da se bomo po zadnjem sodnikovem žvižgu veselili. Imam na voljo same borce, ki bodo na zelenici pustili srce in osrečili svoje navijače. Izkušenj jim prav tako ne manjka, zato sem optimist,'' je še sporočil trener, ki je vodenje Chelseaja prevzel v začetku marca, potem ko so na Stamford Bridgu zaradi slabih rezultatov odslovili Portugalca Andresa Villasa Boasa, za katerega je bogati predsednik londonskega kluba Roman Abramovič pred začetkom sezone odštel kar 15 milijonov evrov.

Ne spreglejte