Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
28. 2. 2013,
18.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

nogomet Luka Koper

Četrtek, 28. 2. 2013, 18.04

8 let

Cilj "kanarčkov" je jasen: uvrstitev v Evropo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Luke Kopra so v PrviLigi prezimili na solidnem četrtem mestu, a "kanarčki" so odločeni, da svoj položaj še popravijo. Pomembno srečanje jih čaka že v soboto, saj gostujejo pri Domžalah.

Če so se morda igralci Luke Kopra pod taktirko italijanskega trenerja Rodolfa Vanolija še malce lovili, zdaj s tem ni več nikakršnih težav. Osvojili so filozofijo in pogled novega stratega.

"Z novim trenerjem smo se hitro ujeli, saj veliko fantov govori italijansko. S sporazumevanjem ni bilo težav, je pa res, da je veliko novih stvari. Lahko rečem, da se je 90 odstotkov stvari spremenilo v naši igri. Menim, da smo veliko bolje pripravljeni kot pa v prvem delu prvenstva," pred začetkom prvenstva razmišlja nekdanji reprezentančni branilec Matej Mavrič Rožič. Kljub njegovemu optimizmu pa rezultati na prijateljskih obračunih ne govorijo ravno o suverenosti "kanarčkov". Koprčani so se za uvod pripravljalnega ciklusa pomerili kar s svojimi mlajšimi kolegi in presenetljivo izgubili. To ni bila nič kaj spodbudna popotnica za nadaljevanje. Sledila je minimalna zmaga proti tretjeligašu, trije remiji in dva poraza pa so utonili nekoliko v pozabo po petardi, ki je odjeknila v mreži satelitskega kluba Dekanov. Zadnjo pripravljalno tekmo so odigrali v sredo, ko so se z 1:0 maščevali mladincem na uvodu priprav. Tekmo je odločil Miroslav Čovilo.

Treningi na naravni travi lahko prednost, a …

"Kanarčki" so kot eni redkih prvoligašev lahko trenirali na naravni podlagi, saj zima na Primorskem ni bila tako huda kot drugje po Sloveniji. To, da je bilo med zimskim premorom vreme ugodno v Kopru, je potrdil tudi predsednik kluba Andrej Poljšak. "Priprave so potekale nemoteno. Vreme je bilo krasno, zato smo lahko s tega stališča zadovoljni. Kljub temu pa to ne predstavlja neke velike prednosti. Že prejšnja leta so dokaz, da se ta prednost, ko se začne zares, niti ne opazi. Veliko vprašanje so igrišča v preostalih krajih po Sloveniji. Če bodo sneg splužili tik pred začetkom tekme, bodo to tudi za nas novi pogoji. Podobno kot za tiste, ki so ves čas trenirali na umetni travi."

Galešić igralec, ki lahko naredi razliko

Koprske vrste so po jesenskem delu zapustili Romeo Filipović, Milan Bubalo in Dragan Čadikovski, namesto njih pa je vodstvo kluba pripeljalo tri nove nogometaše. To so Goran Galešić, ki je pred leti navduševal v vrstah Gorice, ter Italijan Andrea Migliorini in Francoz Jean-Philippe Mendy. So to okrepitve, ki bodo opozorile nase? "Mislim, da bodo. Čeprav naša najpomembnejša 'okrepitev' je, da imajo naši mladi igralci za sabo ene priprave več. Tu mislim na Pučka, Palčiča, Blažiča … To so fantje, od katerih se v drugem delu pričakuje največ. Upam, da bodo pričakovanja upravičili. Glede novincev pa je Migliorini prišel na priporočilo trenerja, Galešić pa je tako in tako že poznan slovenskemu nogometnemu občinstvu. To je zagotovo igralec, ki je sposoben narediti razliko. Trenutno še ni optimalno pripravljen, vendar ko bo, bo za Koper to velika dodana vrednost," o okrepitvah pravi predsednik "kanarčkov", ki ni pozabil niti na Francoza Mendyja. "Fant je prišel naknadno, ko se je Čadikovski odločil, da zaradi družinskih razlogov zapusti naš klub. Gre za gre izredno pridnega nogometaša, a zaradi poškodbe kolena zadnjih šest mesecev ni igral. Ne vemo natančno, v kakšnem stanju je, a verjamem, da nam lahko pomaga."

Poljšak: Lepo bi bilo začeti z zmago v Domžalah

Da je odličen napadalec Dragan Čadikovski zapustil vrste Kopra, ne govori v njegov prid, saj se je na pripravah izkazalo, da Koprčani izredno težko dosegajo zadetke. A Poljšak umirja žogico, saj so priprave eno, prvenstvene tekme pa drugo. "Res je, malce nam je v pripravah zaškripala realizacija, a priprave so zgodba zase, zato se lahko vse obrne. Naši nasprotniki so bili zelo zahtevni, zato je malo zadetkov nekaj logičnega."

Koprčani bodo na nedeljskem uvodu spomladanskega dela prve slovenske nogometne lige gostovali v Športnem parku Domžale, kjer si želijo, da bi s tremi točkami začeli drugi del. "Vsekakor je to velika želja, ne samo naša, podobno razmišljajo tudi pri Domžalah. Kot že rečeno, naš cilj je Evropa. Za preostali dve mesti med prvo trojko se bomo udarili z Olimpijo in Domžalami, mogoče lahko kdo zapreti tudi iz ozadja. Lepo bi bilo začeti z zmago ali vsaj ne izgubiti v gosteh, a tudi poraz ne bi bil še nič tragičnega. Do konca prvenstva je še dolga pot," še zaključuje predsednik ekipe Luke Koper.

Ne spreglejte