Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 7. 2008,
20.44

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 24. 7. 2008, 20.44

8 let, 5 mesecev

Bunderla: Oddolžiti se za poraz na prijateljskem srečanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Maribora se bodo v 2. krogu PrveLige Telekom Slovenije udarili z Rudarjem iz Velenja. Pred srečanjem je za Sportal spregovoril David Bunderla.

Nogometaši iz štajerske prestolnice so v novo sezono vstopili s polnim izkupičkom in tako po daljnem 12. maju 2004 prvič v Ljudskem vrtu ugnali Koprčane, slednje pa so, sicer na Bonifiki, premagali prav tako daljnega oktobra 2005.

"Rečem lahko, da smo srečno zmagali … Sicer smo imeli v prvem polčasu veliko priložnosti za zadetek, a nam slednjih ni uspelo doseči. Zatem smo dobili gol, izenačili, a se vnovič znašli v izgubljenem položaju. Vrnili smo se in na koncu nekoliko srečno zmagali," je uspešen pričetek v novi sezoni proti Koprčanom za Sportal ocenil David Bunderla, ki je tudi uradno debitiral v vijoličastem dresu.

Proti nekaterim nekdanjim "Mariborčanom"

Novo srečanje nogometaše izpod Kalvarije pa čaka v soboto, ko bodo naskakovali novo zmago proti novopečenemu prvoligašu Rudarju iz Velenja, ki zadnji dve leti prvoligaške slasti namreč ni okusil, minuli teden pa je klonil proti Celjanom. Dvoboj bo nedvomno še kako zanimiv, saj barve Rudarja brani kar nekaj nekdanjih igralcev Maribora – Fabijan Cipot, Gorazd Zajc, Miha Golob, Alen Mujanovič, Marko Pokleka in Tuomas Marko Kolsi - slednjim pa poveljuje Marijan Pušnik, sicer nekdanji strateg vijoličastih. In kakšna so pričakovanja še ne 21-letnega Kranjčana? "Menim, da je naši ekipi po zmagi nekoliko lažje in gremo zato tudi bolj sproščeno v tekmo. Upam, da se jim bomo v soboto oddolžili za poraz na prijateljskem srečanju, ko smo izgubili z 0:3."

Vse v klubu je super, …

In koga bi drugi najboljši strelec lige v minuli sezoni v velenjski ekipi izpostavil? "Sicer ne poznam tako dobro njihove ekipe in ne vem, kdo bi bil njihov glavni adut. Poznam jih zgolj iz že omenjenega prijateljskega obračuna in kolikor mi je znano, imajo hitre napadalce." In kdo je glavno orožje sedemkratnih državnih prvakov? "Vsekakor je najmočnejši naš kapetan Zoran Pavlovič, in sicer s prekinitev," je nadaljeval mladi slovenski reprezentant do 21 let, ki za konec ni skoparil z besedami na račun hvale novega kluba."Moram priznati, da mi je v Mariboru zelo lepo. Vse v klubu je super … Imamo namreč urejeno stanovanje, hrano, nam igralcem pa preostane le to, da ob dobrih treningih še zmagujemo. Kar se tiče trenerja Milaniča bi ga ocenil kot izredno dobrega trenerja, ki ve, kaj hoče, poleg tega se tudi z nami igralci veliko pogovarja. Res je, da so bili sprva treningi nekoliko težji, a na začetku priprav je zmeraj tako."

Zdesetkane "vijolice"

Prvi mož mariborske stroke, Darko Milanič se bo moral na sobotnem srečanju vnovič odpovedati Lubomirju Kubici, ki mora odslužiti rdeči karton, katerega si je prislužil v minuli sezoni na zadnjem srečanju proti Interblocku. Zaradi bolezni je vprašljiv nastop Matjaža Lundra, zaradi poškodbe pa hrvaškega nogometaša Dejana Mezge.

Nedvomno pa Milanič ne bo mogel računati na Reneja Miheliča, ki mora počivati še dva dni, in Mateja Vračka, ki bo zaradi poškodbe kolena z nogometnih zelenic odsoten vsaj šest mesecev. Še vedno je izven pogona tudi Miral Samardžič, ki se je poškodoval 26. aprila, s treningi pa naj bi pričel (šele) septembra. Po prispelem mednarodnem certifikatu iz Brazilije pa ima pravico nastopa tudi napadalec Morales Marcos Tavares, ki je srečanje proti "kanarčkom" bil prisiljen izpustiti.

Ne spreglejte