Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 10. 2008,
15.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 3. 10. 2008, 15.49

8 let, 5 mesecev

Brulc: Interblock ima dobro ekipo, a …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Luke Kopra bodo v 12. krogu PrveLige Telekom Slovenije pričakali "zvezdniško" ekipo Interblocka. Mitja Brulc je pred zanimivim srečanjem dejal …

Nogometaši edinega obalnega prvoligaša so v minulem krogu še šestič v tej sezoni ostalih praznih rok in morali premoč priznati četi Primoža Glihe. "To je bil boleč poraz, saj predvsem v drugem polčasu nismo pokazali, kar znamo in Novogoričani so zasluženo zmagali. Upam, da bomo na naslednjem srečanju proti Interblocku prikazali drugačno igro kot v Novi Gorici," je realno za Sportal pokomentiral srečanje v slovenskem Las Vegasu Mitja Brulc ter glede slabih rezultatov in zadnjega mesta na lestvici dodal: "Pridejo vzponi in padci, upam pa, da je bilo slednjih dovolj. Želim si, da bi končno začeli zmagovati."

Brulc razkril recept za uspeh

Dvakratne pokalne prvake pa čaka v soboto popravni izpit proti sila težkemu tekmecu, ljubljanskemu Interblocku. Kljub temu so v taboru Kopra trdno odločeni, da bodo naskakovali tretjo, sicer na domačem igrišču šele drugo zmago. "Vsi namreč vemo, da imajo Ljubljančani dobre igralce. Slednji pa lahko veliko doprinesejo k dobri igri. Borili se bomo in poskušali zmagati. Interblock ima dobro ekipo in so na nek način favoriti. A mi igramo na domačem terenu … Ne smemo se predati, biti moramo maksimalno skoncentrirani, temu podrediti igro in doseči tri točke," recept za poln izkupiček razkriva nogometaš, ki se znajde tako na sredini igrišča kot v napadu in se je Koprčanom pridružil pred 8. krogom PrveLige Telekom Slovenije, ko se je kot posojen igralec Maribora vrnil z Islandije, kjer je branil barve tamkajšnjega prvoligaša Kopavogurja.

Koprčani še v drugo uspešnejši?

"Rumeno-modri" in Ljubljančani pa so se v letošnji sezoni srečali v 3. krogu, ko se je koprska posadka iz slovenske prestolnice na Obalo vrnila s polnim plenom. Da si "kanarčki" vnovič želijo premagati ljubljansko zasedbo, je bržčas znano. "Naša ekipa je sestavljena iz igralcev, ki jo vodi kolektivni duh. Če bomo zaigrali kot ekipa, se nimamo česa bati, da ne bi zmagali," je glede sobotnega srečanja še dodal 28-letni Novomeščan, ki je v svoji karieri na slovenskih zelenicah branil še barve Dravograda, HiT Gorice, takrat imenovanega CMC Publikuma in Maribora.

Po težko pričakovani zmagi bi se občutno izboljšalo tudi vzdušje v ekipi, ki po podpovprečnih rezultatih, normalno, ni najlepše …"Vemo, da smo dobri igralci … Vzdušje ni kritično, vem in verjamem v igralce, da bomo z zmagami dvignili samozavest in dobre odnose. Vse namreč pomeni, če zmagaš in potem je tudi vzdušje v ekipi boljše kot je ob porazih," je za konec dejal nogometaš, ki se je izven meja poleg Islandije preizkusil še na Norveškem.

Vendarle vsi?

Strateg Koprčanov Vlado Badžim bo proti osmouvrščenemu Interblocku bržkone lahko računal na vse igralce.

Potem ko se po odsluženi kazni v ekipo vrača Jan Pahor, pa sta v polnem pogonu že tudi do nedavnega poškodovana Edin Šečič in Patrik Ipavec. Ali ju bo 43-letni strokovnjak v ogenj poslal že od prve minute, pa bržkone še ni znano.

Ne spreglejte