Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 8. 2008,
16.08

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 16. 8. 2008, 16.08

8 let, 5 mesecev

Brezič: Novogoričani imajo odlično ekipo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Domžalski nogometaši bodo v 5. krogu PrveLige Telekom Slovenije točke iskali v Novi Gorici. Pred tekmo smo se pogovarjali z Danijelom Brezičem.

Zmaga proti Mariboru je Domžalčane popeljala na drugo mesto prvenstvene lestvice in zacelila "evropske" rane. Slovenski prvaki tako samozavestni pričakujejo dvoboj v Novi Gorici in napovedujejo tretjo zmago. "Pričakovanja so zmeraj enaka. Torej zmaga. Za nas je to v tem trenutku najpomembnejša tekma. Najprej se moramo zelo dobro odpočiti, kajti imeli smo osem ali devet tekem v angleškem ritmu in to je pustilo posledice. Na tekmeca se pripravljamo od srede, s pametno in kvalitetno igro se lahko nadejamo novi zmagi," je pred srečanjem uvodoma za Sportal dejal Danijel Brezič.

Zaustaviti Demirovića

Novogoričani so nazadnje z visokih 1:5 klonili na Ptuju proti Dravi, zato je psihološka prednost predvsem na strani državnih prvakov. "Včasih je to lahko dvorezni meč, vendar to so njihovi problemi. Novogoričani si bodo prav tako želeli zmagati na domačem igrišču proti Domžalam," pravi domžalski vezist, ki ključ do zmage vidi predvsem v tem, da je potrebno kar se da onemogočiti ključnega igralca HiT Gorice, Enesa Demirovića.

"Recept do zmage je doseči gol več (smeh). Zagotovo je Demirović njihov najboljši igralec in če ga zaustavimo, smo že naredili veliko delo. Na koncu igra ekipa in tudi Demirović ni sam, saj ima podporo tudi drugih odličnih igralcev. Tudi ekipa je odlična in potrebno se bo 'udariti' enajst na enajst in tudi menjave, ki bodo prišle v igro. Kdo bo v skupnem seštevku boljši, pa bo zmagal," razmišlja Prekmurec pri Domžalah.

Podobno je bilo tudi lani

Varovanci Primoža Glihe se po štirih tekmah s štirimi točkami nahajajo na skromnem osmem mestu. V svojih vrstah imajo tudi Etiena Velikonjo, ki s tremi zadetki s še štirimi nogometaši kroji vrh liste strelcev. Kakšen vtis pa je doslej naredila HiT Gorica na Breziča? "Zagotovo niso štartali po željah, podobno je bilo tudi v minuli sezoni, tako da to ne pove dosti. Smo šele na začetku prvenstva, zato bi jih težko ocenjeval. Lažje bo po tekmi. Mi se veliko ne ukvarjamo z nasprotniki, saj največ energije namenjamo naši igri in se osredotočamo le nase," je še povedal Brezič.

Domžalčani bodo najverjetneje lahko nastopili v polni postavi, nekoliko je le vprašljiv nastop napadalca Jožeta Benka. Znano je, da Boruta Semlerja ni več v Domžalah, njegova zamenjava Jani Šturm pa še ni pripravljen za igro. Srečanje v novogoriškem Športnem parku se bo začelo ob 20. uri.

Ne spreglejte