Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 4. 2014,
11.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Gorica NK Rudar Velenje pokal Slovenije

Sreda, 2. 4. 2014, 11.45

8 let

Brez presenečenj: v finalu Maribor in Gorica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za pokalni naslov se bodo v tej sezoni pomerili nogometaši Maribora in Gorice. Vijolični so v Stožicah remizirali z Olimpijo, vrtnice pa so še enkrat premagale Rudar.

Povratno polfinalno tekmo v Stožicah so bolje začeli nogometaši Olimpije, ki so tik ob koncu prvega dela tudi povedli. Nik Omladič je podal pred vrata iz prekinitve, Dervišević je žogo z glavo nespretno poslal v prečko, tudi Handanović je skočil v prazno, od te pa se je žoga nesrečno odbila v Marka Šulerja, ki je postavil izid prvega dela.

Izredno odločno so v drugi polčas vstopili Mariborčani in zagrizenost se jim je hitro obrestovala. Štajerci so poravnali izid na 1:1 preko Nusmirja Fajića. Olimpijo bi v nadaljevanju rešil le še čudež, a ga gledalci v Stožicah niso dočakali. Uvrstitev v veliki finale so se pričakovano veselili Štajerci. Branilci naslova se bodo z Novogoričani potegovali že za deveto pokalno lovoriko.

Gorica v finalu po letu 2005

Na povratni tekmi med Gorico in Rudarjem so bolje začeli gostitelji. Najprej je Massimo Coda zapravil nekaj priložnosti, nato pa je v 29. minuti vrtnice v vodstvo povedel Gianluca Lapadula. Žarek upanja je za goste posijal v 62. minuti. Prosti strel je izvajal Eterović, nato se je žoga odbila do Mateja Podlogarja, ki je z natančnim diagonalnim strelom prisilil goriškega vratarja k predaji.

Knapi so krenili po drugi zadetek in napredovanje, a doživeli razočaranje, saj je sodnik v 86. minuti po igranju Velenjčanov z roko v kazenskem prostoru pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je izvajal Gianvito Misuraca in si na najlepši možni način čestital za 24. rojstni dan. Gorica bo v finalu pokalnega tekmovanja nastopila prvič po letu 2005.

Finale pokala Slovenije bo 21. maja na koprski Bonifiki. Lani sta se v sklepnem dejanju pomerila Maribor in Celje.

Ne spreglejte