Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
1. 12. 2013,
18.59

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 12. 2013, 18.59

8 let, 3 mesece

Birse proti Ajaxu verjetno ne bo, Novaković odšel z Japonske

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pretekli konec tedna se je po daljšem času zgodilo, da se med strelce ni vpisal niti en slovenski reprezentant izmed tistih, ki si kruh služijo v tujini.

Samir Handanović: Inter je doma remiziral s 3:3 proti Parmi v italijanskem prvenstvu, Ljubljančan pa si je privoščil veliko napako in enega izmed zadetkov podaril gostom. Igral je seveda vso tekmo. Inter je remiziral še tretjič zapored in je na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice.

Jan Oblak: Benfica si je v prvi portugalski ligi privoščila spodrsljaj. Doma je zgolj remizirala proti Arouci z 2:2. Škofjeločan je bil na klopi Lizbončanov.

Siniša Anđelković*: Palermo je v drugi italijanski ligi remiziral z 1:1 v gosteh pri Virtusu Lancianu z 1:1. Kranjčan je za goste igral vso tekmo. V začetni enajsterici Palerma je bil še en Slovenec, Armin Bačinović je bil na igrišču v prvem polčasu. Tretjega Slovenca, ki si kruh služi pri klubu s Sicilije, Aljaža Strune, spet ni bilo niti na klopi.

Gregor Balažic: Novopečeni reprezentant je že na zasluženem počitku. Ukrajinsko prvenstvo se bo nadaljevalo marca prihodnje leto.

Mišo Brečko: Köln je bil v drugi nemški ligi doma z 2:0 boljši od FSV Frankfurta in je na dobri poti do vrnitve med elito, še vedno je vodilni. Pri tokratni zmagi je Trboveljčan spet igral vso tekmo. Podobno velja tudi za Dominica Maroha, še enega reprezentanta, ki pa ga v zadnjem času ni bilo v slovenski izbrani vrsti.

Boštjan Cesar: Chievo v prvi italijanski ligi nadaljuje odlične predstave. Zmagal je še tretjič zapored in bil z 1:0 boljši od Sassuola v gosteh ter se oddaljil od mest, ki vodijo v drugo ligo. Ljubljančan je tokrat spet poveljeval obrambi prvoligaša iz Verone 90 minut in prejel rumeni karton. Branko Ilić: Hapoel Tel Aviv bo v izraelskem prvenstvu na delu šele danes zvečer, ko bo gostil Ashdod.

Bojan Jokić*: Villarreal je na prvi tekmi osmine finala španskega pokala doma remiziral proti Elcheju z 2:2. Kranjčan je igral vso tekmo. Dejan Kelhar*: Quabala je v prvi azerbajdžanski ligi spet zmagala. Doma je bila z 2:1 boljša od Quarabaga, Brežičana tokrat ni bilo niti na klopi domače ekipe.

Miral Samardžić: Šerif iz Tiraspola v prvi moldavski ligi nadaljuje zmage. Tokrat je bil v gosteh z 2:0 boljši od Milsami-Ursidosa. Andraž Struna: PAS Giannina je v prvi grški ligi gostovala pri Panthrakikosu in izgubila z 0:2. Struna je tekmo začel na klopi, a na igrišče prišel že v prvem polčasu, v 34. minuti.

Valter Birsa: Milan je v prvi italijanski ligi spet razočaral in remiziral z 2:2 v Livornu. Primorec je bil spet na igrišču od prve minute, a zelenico zaradi poškodbe mišice zapustil že po 38 minutah igre. Natančna diagnoza še ni znana, a Birsa na sredini odločilni tekmi lige prvakov za preboj v nadaljnje tekmovanje proti Ajaxu najverjetneje ne bo igral.

Josip Iličić: Fiorentina je v derbiju italijanske lige gostovala pri Romi in izgubila z 1:2. Kranjčan, ki je okreval po poškodbi, ni dobil priložnosti za igro. Vso tekmo je presedel na klopi za rezervne nogometaše.

Andraž Kirm: Groningen je v prvi nizozemski ligi doma izgubil z 1:2 proti Den Haagu. Ljubljančan je igral vso tekmo.

Rene Krhin*: Bologna je v prvi italijanski ligi gostila prvaka, Juventus iz Torina, in izgubila z 0:2. Slovenski reprezentant je igral od prve do zadnje minute.

Jasmin Kurtić: Spet ga ni bilo v začetni postavi Sassuola, ki je v prvi italijanski ligi doma izgubil z 0:1 proti Chievu. Tokrat ni dobil niti minute priložnosti za igro. Obsedel je na klopi za rezervne nogometaše.

Kevin Kampl: Tekma med Wiener Neustadtom in Salzburgom v avstrijskem prvenstvu je bila odpovedana. Slovenskemu vezistu, ki ima v tej sezoni ob številnih tekmah, ki jih je odigral, kar nekaj težav z zdravjem, je počitek zagotovo dobro del.

Dejan Lazarević: Potem ko je bil v zadnjem krogu celo v začetni enajsterici, je tokrat obsedel na klopi Chieva, ki je zmagal v gosteh pri Sassuolu z 1:0.

Dalibor Stevanović: Slask Vroclav je v prvi poljski ligi remiziral brez zadetkov v gosteh pri Widzew Lodzu. Izkušeni vezist je pri gostih igral od prve do zadnje minute.

Roman Bezjak: Presenetljivo je Ludogorec, ki je v tej sezoni odličen, doma v bolgarskem prvenstvu izgubil z 0:1 proti sofijskemu Levskemu. Kljub temu ostaja na prvem mestu lestvice, a je Litex Loveč blizu. Le točko zaostanka ima. Bezjak je tokrat igral 90 minut.

Robert Berić: Graški Sturm je v prvi avstrijski ligi le zmagal, in sicer v gosteh pri Wacker Innsbrucku z 1:0. Nekdanji napadalec Maribora je igral vso tekmo, a se spet ni vpisal med strelce.

Zlatko Dedić: V drugi nemški ligi je Dynamo Dresden remiziral z Arminio Bielefeldom z 1:1. Koprčan je igral v zadnjih 25 minutah tekme.

Tim Matavž*: Primorski napadalec je poškodovan, zato si je nov polom PSV Eindhovna v nizozemskem prvenstvu – domači poraz proti Vitesseju z 2:6 –, ogledal le s strani.

Milivoje Novaković*: Omiya Ardija je v prvi japonski ligi za konec zmagala v gosteh pri Shonan Bellmaru z 1:0 in prvenstvo končala na 14. mestu. Ljubljančan tokrat ni igral, jasno pa je tudi, da se poslavlja od Japonske, saj ga je nemški Köln tja posodil le do konca tega meseca. Kje bo nadaljeval kariero, ni znano. S Kölnom je pogodbeno vezan do konca te sezone, a po informacijah, ki prihajajo iz Nemčije, se tja zagotovo ne bo vrnil. Pri Kölnu naj bi namreč pripravljali prekinitev pogodbe. Ker se je zelo izkazal – z 12 prvenstvenimi zadetki na 26 tekmah je bil z naskokom najboljši strelec svoje ekipe –, ne bi bilo presenečenje, če bi ostal na Japonskem, saj je zagotovo opozoril nase tudi nekatere druge, boljše klube od Omiye Ardije.

Zlatan Ljubijankić*: Omiya Ardija je v prvi japonski ligi za konec zmagala v gosteh pri Shonan Bellmaru z 1:0 in prvenstvo končala na 14. mestu. Ljubljančan je igral do zadnjih minut, ko ga je trener kot taktično zamenjavo povlekel na klop.

Nejc Pečnik: Crveni zvezdi je do pete zaporedne prvenstvene zmage – z 2:1 je bila doma boljša od Vojvodine – pomagal vseh 90 minut.

Ne spreglejte