Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor liga prvakov Jan Oblak Jan Oblak Roman Bezjak

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 11.26

8 let

Atletico pokazal zobe, mučenje Reala, poraz Liverpoola

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Atletica so v derbiju 2. kroga lige prvakov z 1:0 premagali Juventus. Real se je mučil v Sofiji, a vseeno prišel do zmage. Že v torek je Maribor blestel v Gelsenkirchnu in prišel do točke.

Maribor je po drugem krogu lige prvakov skupaj s Schalkejem na drugem mestu skupine G. Oba imata dve točki, na vrhu je Chelsea s štirimi točkami, Londončani so z 1:0 v Lizboni premagali Sporting, ta je na dnu z zgolj točko. Očitno so Mariborčani mislili resno, ko so po žrebu skupin napovedali, da se bodo borili za tretje, to vodi v šestnajstino finala lige Europa, če ne kar drugo mesto v skupini, ki prinaša preboj med najboljših 16 klubov v Evropi, kar bi bila seveda prvovrstna senzacija.

Ni pa manjkalo prav veliko in Maribor bi bil po drugem krogu celo na prvem mestu! Ob polčasu je namreč vodil, potem ko je vijoličaste v vodstvo po golu, ta je padel po izjemni akciji, v 37. minuti popeljal Damjan Bohar.

Mariborčani so igrali zelo dobro in zdelo se je, da bodo prišli do nove zgodovinske zmage, potem pa si je Mitja Viler v 56. minuti privoščil res veliko napako, podal v noge najbolj nevarnega napadalca nasprotnika Klaasa Jana Huntelaarja, ta pa je izkoristil veliko darilo in rutinirano zadel za 1:1.

V nadaljevanju tekme so imeli Nemci več od igre, pa tudi nekaj priložnosti, a je vse strele Schalkeja zaustavil vratar Maribora Jasmin Handanović. Izkušeni Ljubljančan je vnovič dokazal, da je v izjemni formi.

Slovenski prvaki so torej prišli do novega velikega evropskega podviga, zaslužili novih 500 tisoč evrov, s senzacijami pa bodo skušali nadaljevati tudi v oktobru in novembru. Takrat Mariborčane čakata tekmi proti Chelseaju. Najprej 21. oktobra v Londonu, potem se 5. novembra obeta še spektakel v Ljudskem vrtu, ko bo na slovenska tla spet prišel Jose Mourinho s svojimi varovanci.

PSG brez Ibrahimovića na kolena spravil Messija

Kaj se je dogajalo v preostalih skupinah? V skupini E je Bayern v Moskvi pri CSKA prišel še do druge zmage. Manchester City in Roma sta remizirala z 1:1 na Otoku, gol za goste je zabil legendarni Francesco Totti, ki pri 38 letih še kar trese mreže nasprotnikov.

V skupini F je PSG v derbiju večera, pa čeprav je igral brez poškodovanega Zlatana Ibrahimovića, premagal Barcelono s 3:2. Ajax je remiziral proti Apoelu na Cipru z 1:1.

Skupina H je ponudila presenetljivo zmago beloruskega Bateja nad Athletic Bilbaom z 2:1 in remi Porta v gosteh pri Šahtarju z 2:2.

Stara dama pokleknila v Madridu, Bezjak izgubil proti prvakom

V sredo je bilo na sporedu še osem obračunov. Prvi, ki se je začel že ob 18. uri, se je v St. Peterburgu končal brez zmagovalca in tudi brez zadetkov, ob 20.45 pa je bilo na sporedu še preostalih sedem tekem. Najbolj zanimivo je bilo v Sofiji, kjer je Ludogorec gostil evropskega prvaka, madridski Real. Roman Bezjak je začel v prvi postavi bolgarskega prvaka in odigral celotno srečanje, v izdihljajih prvega dela je dosegel celo zadetek, a je njegovo veselje trajalo le nekaj sekund, saj je bil v nedovoljenem položaju in je sodnik razveljavil gol.

Ludogorec je začel izjemno. Že v šesti minuti je po podaji Cosmina Moţija domače v vodstvo popeljal Marcelinho, a že štiri minute kasneje je imel Real priložnost, da izid izenači. Strel z bele točke je zapravil Cristiano Ronaldo, ali bolje rečeno, strel mu je ubranil vratar, Vladislav Stojanov. Ni minilo dolgo, ko si je Real priboril novo enajstmetrovko. Tokrat je Ronaldo podrl Moti, a vsi se strinjajo, da je Portugalec padel prehitro. A ne za škotskega sodnika Craiga Thomsona. Vnovič je odgovornost prevzel Ronaldo, a tokrat je bil bolj natančen. V Sofiji je bilo 1:1 dolgo časa tudi v drugem polčasu, ko je rezervist Karim Benzema le postavil stvari na svoje mesto.

Atletico, lanski finalist, je gostil neugodni Juventus. Jan Oblak je pričakovano obsedel le na klopi za rezerviste. Na Vicenteje Calderonu smo skoraj celotno tekmo gledali pravo uspavanko, ko so s praktično edine priložnosti na tekmi domači le prešli do vodstva. Za Atletico je zadel Arda Turan in Madridčanom zagotovil prve tri točke v letošnji ligi prvakov.

Brez težav sta se zmage veselila tudi Arsenal in Borussia Dortmund. Londončani so s 4:1 premagali Galatasaray, tri zadetke je dosegel Danny Welbeck. Za pravo presenečenje je poskrbel Basel, ki je pred domačimi gledalci premagal Liverpool, prav tako pa je nekoliko nenadejano slavil tudi švedski Malmö, ki je z 2:0 premagal Olympiacos.

Ne spreglejte