Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
4. 7. 2018,
11.30

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

FIFA SP 2018 Andreas Granqvist

Sreda, 4. 7. 2018, 11.30

5 let, 10 mesecev

Dilema Andreasa Granqvista

Če bo žena rodila v soboto, bo ostal v Rusiji in igral tekmo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Andreas Granqvist | Foto Reuters

Foto: Reuters

Kapetan švedske reprezentance Andreas Granqvist se na svetovnem prvenstvu v Rusiji spopada z nevsakdanjo dilemo. Z izbrano vrsto se pripravlja na največjo tekmo v karieri, četrtfinalni dvoboj SP 2018 proti Angliji, a še ne ve, ali bo prisoten na tekmi. Njegova žena je namreč v domovini tik pred porodom. Če bo rodila v soboto, naj bi vseeno dal prednost srečanju.

Izkušenemu branilcu Andreasu Granqvistu, ki se je s švedsko izbrano vrsto uvrstil med najboljših osem na svetu in je od boja za stopničke oddaljen le še korak, v zadnjem času pogled nenehno uhaja na telefon. Nestrpno pričakuje klic iz Helsingborga, saj je njegova žena tik pred porodom.

Čakali bodo nanj, ko se vrne po finalu

Rok se ji je iztekel v torek, ravno na dan, ko je Granqvist s soigralci v osmini finala ugnal v kozji rog Švicarje in se uvrstil med osem najboljših na svetu. Švedski kapetan je odigral tekmo, se izkazal in navdušil navijače, po njej pa takoj odhitel po telefon in preveril klice. Tistega od žene ni bilo, nato jo je poklical. ''Govoril sem z ženo, ki mi je dejala, da otrok noče iz trebuha,'' je priznal časniku Expressen.

Anglija Kolumbija
Sportal Drama v Moskvi osrečila Anglijo, ki je prekinila urok

Žena je na Instagram objavila čustveno sporočilo: ''Moj junak, moj mož, očka Nove. Kako dober si! Uživaj ta trenutek, doma bomo čakali nate, ko se vrneš po finalu,'' je zapisala Sofie Granqvist.

Bo švedski kapetan ostal z reprezentanco ali se vrnil v domovino? Bi lahko zaradi tega izpustil sobotni četrtfinalni dvoboj v Samari z Anglijo, največjo tekmo, kar jih je švedska reprezentanca odigrala v zadnjih dveh desetletjih?

Švedska je na poti na SP 2018 prekrižala načrte takšnih velesilam, kot sta Nizozemska in Italija, na mundialu v Rusiji pa je na štirih tekmah prejela le dva zadetka. Oba na dvoboju proti Nemčiji. | Foto: Reuters Švedska je na poti na SP 2018 prekrižala načrte takšnih velesilam, kot sta Nizozemska in Italija, na mundialu v Rusiji pa je na štirih tekmah prejela le dva zadetka. Oba na dvoboju proti Nemčiji. Foto: Reuters

''Povsem sem osredotočen na reprezentanco in sobotno tekmo. Potem bomo videli, kaj se bo zgodilo. Če bo možno, bom odpotoval v domovino in se hitro vrnil. A to so le predvidevanja. A karkoli se bo zgodilo, zagotovo ne bom zamudil sobotnega dvoboja,'' je odločen branilec Krasnodarja, ki z ženo Sofie pričakuje drugega otroka.

Andreas Granqvist s štiriletno hčerko Novo:

 

Dessa två ⭐️ - 📸: @aftonbladet Carolina Byrmo

A post shared by Sofie Granqvist (@sofiegranqvist) on

Njegova srčna izbranka, ki bo vsak čas rodila, je v nedavnem intervjuju za časnik Sportbladet poudarila, da možu ne more prepovedati, da bi manjkal na tekmi. ''To so trenutki, o katerih je sanjal kot deček. Iskreno rečeno, žal mi je, da bo najverjetneje zamudil rojstvo drugega otroka, a vem, da bom to zmogla opraviti tudi sama. S pomočjo družine in bližnjih prijateljev,'' je dodala ponosna žena švedskega kapetana, ki mu v teh dneh ni lahko.

Gareth Southgate
Sportal Po drami v Moskvi Angleži evforični, selektor pa miri in navdušuje z izjavami

Na eni strani reprezentančna tekma kariere, na drugi rojstvo drugega otroka. O tem, kaj bo storil, se bo odločil takrat, ko se bo na Švedskem začelo zares. Če bo to ravno na dan obračuna med Švedsko in Anglijo, bo, tako je napovedal, dal prednost sobotni tekmi.

Že četrto ''rojstvo'' med SP 2018

Anglež Fabian Delph, njegova žena bo rodila tretjič, je v nasprotju z Granqvistom odpotoval na Otok in ni kandidiral za tekmo proti Kolumbiji. Prejšnji teden je reprezentančni tabor na SP 2018 takoj po tekmi skupinskega dela s Kostariko (2:2) zapustil švicarski napadalec Breel Embolo, ki je bil nato prisoten pri rojstvu prvorojenca. Na tem prvenstvu se je zaradi veselega dogodka za nekaj dni od soigralcev poslovil tudi Danec Jonas Knudsen. Soigralci so mu plačali in omogočili poseben let z zasebnim letalom.

Yerry Mina
Sportal Revni deček, ki je dobil ime po mišku iz risanke, na voljo za sto milijonov evrov
Ne spreglejte