Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 9. 2008,
9.04

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 25. 9. 2008, 9.04

8 let, 5 mesecev

Že prihodnji teden bo šlo zares

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Slovenski košarkarski klubi so v sklepnem delu priprav na novo sezono, ki se bo s prvo tekmo državnega prvenstva med Krko in Slovanom začela že v torek.

Union Olimpija in Helios sta s superpokalno tekmo prebila led nove sezone, ki pa se bo zares začela šele prihodnji teden. Že v torek se bosta v tekmi prvega kroga DP med seboj pomerila novomeška Krka, ki se z novo sezono vrača tudi na jadransko sceno, in Geoplin Slovan, ki se od nje poslavlja. Ljubljančani so v sredo odigrali še zadnjo pripravljalno tekmo pred uradnim začetkom sezone. Vidno spremenjena in predvsem vnovič pomlajena četa trenerja Mira Aliloviča je v Vidmu z rezultatom 71:68 ugnala Snaidero. "Plinarjem" je zmago s trojko tri sekunde pred koncem zagotovil Dejan Mlakar. Slednji je bil tudi sicer najboljši mož nekdanjih slovenskih podprvakov. Dosegel je 15 točk, Dejan Grković jih je prispeval 13, Andrej Maček pa dve manj.

Formo pred začetkom sezone pa pilijo tudi košarkarji Krke. Zasedba trenerja Ivana Sunare se po neuspehu na turnirju Laško pivo te dni mudi na pokalu Cedevita. Novomeščani so bili v polfinalu turnirja, na katerem nastopata še Bosna in Cedevita, prisiljeni priznati premoč Hemofarmu (57:73). Pri ekipi iz Vršca sta izstopala Boris Savović (12) in slovenski reprezentant Nebojša Joksimovič (11), pri Dolenjcih, ki se bodo po torkovi tekmi s Slovanom podali na beograjsko gostovanje pri Partizanu, pa je vlogo prvega strelca znova prevzel izkušeni veteran Davor Marcelić (17).

Ne spreglejte