Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2008,
8.03

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 1. 2008, 8.03

8 let, 5 mesecev

Zadovoljstvo Udriha, debi Ćapina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Od slovenskih košarkarjev, ki igrajo v najmočnejših košarkarski prvenstvih po Evropi je tokrat najbolj izstopal Samo Udrih.

Španija: Za presenečenje 19. kroga španskega prvenstva je poskrbela Granada, ki je doma s 97:81 nadigrala drugouvrščeno moštvo iurbentia Bilbao Basket. Vidno vlogo pri deveti zmagi gostiteljev je imel Samo Udrih, ki je v pol ure igre prispeval 16 točk (met za dve 2:6, met za tri 3:5, prosti meti 3:3) in po tri skoke ter podaje. V katalonski prestolnici sta si nasproti stala domača Barcelona in Joventut. Po odlični igri v zadnji četrtini so si zmago zagotovili Katalonci (85:74), pomemben delež k slavju pa je prispeval Jaka Lakovič. Slednji je na parketu prebil trideset minut in v statistiko vpisal 13 točk (met za dve 1:2, met za tri 3:4, prosti meti 2:2) in štiri podaje. Barcelona se s trinajstimi zmagami nahaja na petem mestu. Estudiantes v mestnem derbiju ni uspel premagati Real Madrid. Tako si je s štirinajstim porazom nekoliko otežil možnosti položaj za obstanek v ligi. Na semaforju je na koncu pisalo 84:80, solidno predstavo za predzadnjo ekipo ACB lige pa je v devetnajstih minutah prikazal Domen Lorbek. Slovenski branilec je srečanje začel v prvi peterki, v devetnajstih minutah pa enajstim točkam dodal en skok.

Italija: Lottomatica je 21. krogu italijanskega prvenstva gostila Angelico Biello in brez večjih težav prišla do štirinajste zmage (94:80). Erazem Lorbek je za rimsko ekipo odigral dvaindvajset minut, njegov izkupiček pa je znašal osem točk, štirje skoki in dve podaji. Varese je bil blizu zmage na gostovanju pri Solsonici Rieti, a na koncu so za točko (83:82) slavili domačini. Gregor Hafnar je pri že sedemnajstem porazu dosegel devet točk.

Grčija: V 14. krogu sta se v Atenah pomerila kluba slovenskih košarkarjev. Uspešnejši je bil domači AEK, ki je z 81:70 premagal Egaleo. Za gostitelje ni igral Smiljan Pavič, Dejan Hohler pa je pri sedmem porazu Egalea sodeloval šest minut in zadel en prosti met. Prvič je v dresu nove ekipe nastopil Aleksandar Ćapin. Nekdanji košarkar Vareseja je pri deveti zmagi Panioniosa proti Kolossos Rodouu sodeloval trinajst minut in zbral tri točke ter podajo. Še naprej pa brez poraza ostaja Panathinaikos, ki je zmago odnesel iz gostovanja pri AGOR Almeci (74:89). Sani Bečirovič je dvajset minut izkoristil za 10 točk (met za dve 3:5, met za tri 1:4, prosti meti 1:2), en skok in dve podaji.

Rusija: Moskovski CSKA je v 15. krogu ruskega prvenstva na gostovanju premagal UNICS (75:63) in zabeležila že štirinajsto zmago. Kot že nekaj časa v moštvu ruskih prvakov ni nastopil Matjaž Smodiš, zato pa je barve petouvrščenega moštva iz Kazana branil Marko Tušek. Slovenski krilni center je igral nekaj več kot enaindvajset minut in dosegel osem točk ter ujel pet odbitih žog. S tekmo manj se na tretjem mestu z enajstimi zmagami nahaja Triumph, ki je bil tokrat s 100:75 boljši od moštva Sibirtelekom-Lokomotiv. Uroš Slokar je za gostitelje iz Moskve v trinajstih minutah zbral šest točk in tri skoke.

Turčija: Turk Telekom se je s štirinajsto zmago v 18. krogu turškega prvenstva povzpel na čelo lestvice. Gostje so s 75:61 zanesljivo premagali Oyak Renault, Ivica Jurković pa je prispeval pet točk. Na gostovanju pri Banvitsporu se je zmage veselil tudi prvak Fenerbahče Ülker (76:66). Gašper Vidmar je za drugouvrščeno ekipo vknjižil devet točk, Emir Preldžić pa sedem.

Ne spreglejte