Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
19.59

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 19.59

8 let, 5 mesecev

Za Lakoviča ni ovir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Izmed slovenskih košarkarjev, ki igrajo v najmočnejših evropskih prvenstvih, je znova blestel Jaka Lakovič, ki je bil najboljši strelec španske lige.

Španija: V 11. krogu po mnenju mnogih najmočnejše košarkarske lige v Evropi je vse svoje košarkarsko znanje pokazal Jaka Lakovič. Organizator igre Barcelone je k zmagi Kataloncev proti Pamesi po podaljšku (83:80) prispeval 26 točk (met za dve 0:2, met za tri 7:12, prosti meti 5:6), štiri podaje in tri skoke v dobrih 35 minutah. Kljub dobri predstavi pa je grenak priokus imel Samo Udrih, ki je z Granado izgubil za točko pri ViveMenorci (77:78). Starejši brat Bena Udriha je v nekaj manj kot četrtini igralnega časa štirinajstim točkam pripisal po en skok ter podajo. Tudi zamenjava na klopi Estudiantesa klubu iz Madrida ni prinesla druge zmage v prvenstvu. Nekdanji trener Tau Ceramice, Velimir Perasović, je Domnu Lorbku pri porazu pri Gironi (76:82) namenil mesto v začetni peterki, skupno pa je igral nekaj več kot polovico srečanja. Statistični podatki ob njegovem imenu pa so kazali pet točk, dva skoka in podaja.

Italija: Za deseti prvenstveni poraz Vareseja v dvanajstem krogu italijanskega prvenstva je krivec Cantu (96:83). Aleksandar Ćapin je tekmo začel od začetka in v 33 minutah osmim točkam dodal štiri skoke in podajo. Njegov soigralec Gregor Hafnar je prav tako na parket stopil od prve minute in se le enkrat vpisal med strelce, enkrat pa je še pobral odbito žogo pod košem ter podal. Lottomatica je proti Upimu (Fortitudu) prišla do devete zmage (86:62) in tako še naprej ostaja prvi zasledovalec vodilne Siene. Erazem Lorbek je proti nekdanjemu klubu iz Bologne igral od začetka in v devetnajstih minutah zbral osem točk, dva skoka in podaji.

Grčija: Po sedmih krogih grškega prvenstva je Panathinaikos še edina neporažena ekipa. Evropski prvaki so se tokrat "poigrali" s Kolossosom (65:106). Viden pečat je pustil Sani Bečirovič, ki je bil s trinajstimi točkami drugi strelec grških prvakov. Ob tem je v nekaj več kot triindvajsetih minutah tudi trikrat uspešno skočil, podelil dve "asistenci" in izgubil tri žoge. V derbiju kroga sta si nasproti stala ekipi, ki sta po petkrat osvojili polni izkupiček. Tokrat so bili uspešnejši košarkarji Olympiacosa, ki so s 112:106 premagali domači Egaleo. Dejan Hohler je proti Pirejcem v štirih minutah zadel en met za tri točke, ob tem pa tudi enkrat podal. Še tretji atenski klub se po slabem štartu počasi le pobira. Smiljan Pavič (pet minut, dva skoka) in soigralci pobral s 83: 74 pred domačimi navijači proti AGOR-ju vpisali tretjo zmago.

Rusija: UNICS je v desetem krogu ruske lige gostil Dinamo iz Moskve in doživel peti poraz (72:77). Pri gostiteljih se je izkazal Marko Tušek, ki je bil v devetindvajsetih minutah ob Nikolaju Padiusu s petnajstimi točkami najboljši strelec moštva iz Kazana. Končnemu izkupičku je dodal še osem skokov. Dobro igro je prikazal tudi Uroš Slokar, kar prav tako ni zadostovalo za zmago njegove ekipe. Pri tretjem porazu Triumpha je "Sloki" v triindvajsetih minutah proti še edini neporaženi ekipi Himkiju dosegel dvojni dvojček (po deset točk in skokov), enkrat pa je tudi podal. Moskovski CSKA je brez Matjaža Smodiša proti Spartaku iz St. Petersburga vknjižil še deseto zmago (78:65).

Turčija: Najboljšo igro v dresu Fenerbahče Ülkerja je pokazal Gašper Vidmar, ki je k sedmi zmagi turških prvakov proti Darussafaki (76:60) prispeval sedem točk. Nekoliko manj strelsko razpoložen je bil Emir Preldžić (3 točke).

Ne spreglejte