Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 8. 2013,
21.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

EuroBasket

Sobota, 10. 8. 2013, 21.28

8 let

Srbi dali lekcijo slovenskim košarkarjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po šestih zaporednih zmagaj je slovenska košarkarska reprezentanca v finalu prijateljskega turnirja v Beogradu bila potražena proti Srbiji s 66:91. Najboljši slovenski strelec je bil Boštjan Nachbar.

Košarkarji Slovenije so doživeli prvi poraz na prijateljskih tekmah v okviru priprav na septembrsko evropsko prvenstvu. V finalu turnirja v Beogradu so morali priznati premoč reprezentanci Srbije, ki je slavila z 91:66.

Za Slovenijo je bila to sedma prijateljska tekma v pripravah na eurobasket, druga s Srbijo v zadnjih desetih dneh. Pred tem so ugnali Ukrajino, Makedonijo, Latvijo, Srbijo in dvakrat Turčijo, slednjo tudi v polfinalu turnirja v Beogradu s košem Gorana Dragića dve sekundi pred koncem.

Izbranci Božidarja Maljkovića so s tekmo proti Srbiji vstopili v drugo polovico pripravljalnih tekem. Odslej jih čakajo le še zahtevni tekmeci; v petek, 16. avgusta, BiH na Jesenicah, dva dni pozneje v Tivoliju Rusija, nato v Kopru Črna gora in Italija ter za konec še Francija v Stožicah.

Obračun s Srbijo pred 14.000 gledalci v beograjski Kombank Areni je bila obrambno gledano najslabša predstava Slovenije v dobrih zadnjih dveh tednih priprav. Srbija je že v prvem polčasu dosegla 48 točk, kar je deset več od doslej rekordnega dosežka Makedonije v Litiji. Na začetku drugega polčasa so gostitelji že prešli mejo 54 točk, kolikor jih je Slovenija v povprečju dobila na prvih šestih tekmah, na koncu pa so Srbi zmagali celo s precej višjo razliko, kot so izgubili na turnirju v Laškem prejšnji konec tedna (67:52).

Tekma je bila tako izenačena le nekaj minut - sredi prve četrtine, ko je Slovenija nadoknadila začetni primanjkljaj 0:6. Nato je selektor Božidar Maljković posegel po menjavah - do 12. minute je v igro vstopilo že enajst igralcev, pred odmorom še dvanajsti Klemen Prepelič - (tokrat niso nastopili Jaka Lakovič, Gezim Morina in Luka Lapornik), Srbija pa je našo neučinkovitost kaznovala z natančnimi meti in premočjo pod obročema.

V nadaljevanju se je razlika hitro povzpela čez dvajset točk in glede na to, da Slovenija tokrat z izjemo Boštjana Nachbarja (20 točk, met iz igre 7:13) v napadu ni imela razpoloženega posameznika, je tekma izgubila tekmovalni naboj. Ekipi sta se na koncu ob 25 točkah razlike razšli v prijateljskem vzdušju in vsaka s svojim pokalom.

Slovenski junaki se bodo po vrnitvi iz Beograda v torek popoldan zbrali v Kranjski Gori in nadaljevali priprave na EP (od 4. do 22. septembra). Še naprej bo prisotnih petnajst košarkarjev.

Ne spreglejte