Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
25. 9. 2018,
10.44

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,39

2

Natisni članek

Žan Mark Šiško Petrol Olimpija Jurica Golemac Sixt Primorska

Torek, 25. 9. 2018, 10.44

5 let, 7 mesecev

JURICA GOLEMAC (SIXT PRIMORSKA)

"Šiško? Slovenci naj igrajo za Slovenijo."

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,39

2

Žan Mark Šiško | Žan Mark Šiško: v očeh Jurice Golemca vodja Primorske in slovenski reprezentant. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Žan Mark Šiško: v očeh Jurice Golemca vodja Primorske in slovenski reprezentant.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Dober začetek, a sezona je še dolga," po zmagi nad Olimpijo v superpokalu poudarja trener Sixt Primorske Jurica Golemac, zadovoljen s tujimi okrepitvami, a vendarle trdno odločen ključno vlogo nameniti Žanu Marku Šišku.

Petrol Olimpija Sixt Primorska
Sportal Primorci razkrili ljubljanske hibe in prišli do zgodovinske lovorike

"Ko premagaš Olimpijo v Tivoliju, moraš biti zadovoljen. Poleg tega je to po pokalu še druga zgodovinska lovorika za Sixt Primorsko," je v ponedeljek zvečer ob slovesu od nekdanjega hrama ljubljanske košarke, prek katerega se je tudi sam povzpel v Evropo, razmišljal trener Sixt Primorske Jurica Golemac, vesel superpokalne lovorike, a hkrati tudi osredotočen na pravi začetek sezone. "Ena tekma še ne naredi šampiona, tako kot te tudi en poraz ne sme vreči iz tira. Paziti moram, da se fantje pretirano ne sprostijo. To je bila ena tekma. Za sezono ne pomeni prav veliko," je v kali zatrl morebitno vzvišenost.

V sedmih mesecih s Primorsko do dveh lovorik. Manjka le še naslov državnega prvaka. | Foto: Urban Urbanc/Sportida V sedmih mesecih s Primorsko do dveh lovorik. Manjka le še naslov državnega prvaka. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Prioriteta: 2. ABA liga

V Tivoliju je Golemac dobil tudi potrditev o pravilnosti kadrovskih potez. Predvsem Marko Jagodić Kuridža in Lance Harris sta Olimpiji povzročala nemalo težav. Deloma tudi Žan Mark Šiško. Ob že dokazanem Marjanu Čakarunu pa na preboj čaka še Ivan Marinković. Je torej Primorska nared za petkov začetek 2. lige ABA? "Smo pripravljeni. A smo še daleč od želenega in načrtovanega. Po mojem mnenju bo Primorska najbolje videti po prvem Fibinem oknu, torej do novega leta," pravi zagrebški trener s slivenskim potnim listom, katerega misli so že pri Sutjeski. "Čaka nas težko delo. Želimo pa dober začetek tekmovanja, ki bo za nas najbolj pomembno," pravi.

Glas bo prišel do svojih minut

"Proti Olimpiji smo stavili na bolj izkušene igralce, ki znajo igrati takšne tekme. Veseli me, da so dali svoje. Zdaj vemo, da pri nakupih nismo zgrešili," razmišlja strateg Primorcev, ki se je odločil za omejeno rotacijo. Med drugim je na klop prikoval tudi novega članskega slovenskega reprezentanta Gregorja Glasa in se ob pogovoru z novinarju čudil vprašanju o tej potezi. "Sezona je dolga. Računam na vse. Prepričan, da imel tudi Glas dobro sezono," je dejal 41-letni Hrvat, ki pravi, da v Kopru dvomov o prvem organizatorju igre ni. To je nesojeni reprezentant Žan Mark Šiško.

O Šišku in (ne)igranju za Slovenijo

"Šiško je naš vodja na igrišču. Tudi proti Olimpiji mu ni bilo lahko. Navsezadnje je bila to zanj prva tekma na takšni ravni, boril pa se je za lovoriko. Svoje delo je dobro opravil. Je košarkar z značajem in pogumom. To sem opazil že pred leti, ko sem ga tudi zvabil v Cibono," o okrepitvi iz Ilirije razmišlja Golemac, ki vztraja, da ni vplival na igralčevo odločitev o neigranju za slovensko reprezentanco v zadnjem Fibinem oknu. "Niti eno sekundo. Niti z eno besedo. Stališče kluba je, da morajo slovenski igralci igrati za slovensko reprezentanco. Primorska je slovenski klub. Če reprezentanca potrebuje našega igralca, bo zanesljivo igral. Priznam, če bi bil trener v Italiji ali Španiji, bi mu dejal, naj ne igra za reprezentanco. Tukaj pa bom vedno ravnal drugače," dodaja.

Sixt Primorska | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

Primorsko košarkarsko prebujanje

Sezona 2018/19 bo za Sixt Primorsko pomembna tudi na ravni nadaljnje krepitve vezi z lokalnim okoljem. Tudi zaradi tega so se v vodstvu kluba odločili zamenjati barve in obleči rumeno-modre drese. "Koprsko občinstvo je zelo podobna ljubljanski. Priznava le zmagovalce. Mi moramo zmagovati. Le tako bomo privabili navijače. Prepričan sem o tem, da bo Koper hitro sprejel rumeno-modro Primorsko," je pogovor zaključil Jurica Golemac.

Crvena zvezda Budućnost
Sportal Crvena zvezda zmagovalka superpokala lige Aba
Blaž Mesiček
Sportal "Kar si je privoščila Olimpija, je bilo sramotno"
Ne spreglejte