Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
25. 10. 2018,
17.03

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97

Natisni članek

Zoran Martić Mirza Begić Petrol Olimpija

Četrtek, 25. 10. 2018, 17.03

5 let, 6 mesecev

Pri Olimpiji česa takšnega ne pomnijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97
Zoran Martić | Zoran Martić ni imel prave rešitve, kako bi se lahko njegovi košarkarji uspešno zoperstavili Virtusu iz Bologne. | Foto Vid Ponikvar

Zoran Martić ni imel prave rešitve, kako bi se lahko njegovi košarkarji uspešno zoperstavili Virtusu iz Bologne.

Foto: Vid Ponikvar

Poraz proti Virtusu iz Bologne v 3. krogu lige prvakov je bil najvišji poraz Olimpije na domačih tleh v mednarodnih tekmovanjih. Trener Zoran Martić je bil po debaklu v Stožicah vidno nejevoljen in brez energije, prav tak kot njegovi košarkarji na parketu.

Končni rezultat 92:61 za Virtus Bologno pove vse o tem, kaj se je v sredo zvečer v 3. krogu lige prvakov dogajalo na parketu dvorane v Stožicah. Košarkarji Olimpije so bili povsem nebogljeni in so prišli do neslavnega rekorda. To je najvišji poraz pred lastnimi navijači, ki jih, roko na srce, ni bilo veliko.

Pred tem je Olimpija v domači dvorani najvišje izgubila 19. novembra 2014 proti Bešiktašu.

Petrol Olimpija - Virtus Bologna
Sportal Močan udarec za Olimpijo

Begić verjame v nadarjenost, hkrati pa upa, da bo rezultat prišel čim prej

Mirza Begić upa, da se bo rezultat kmalu obrnil v pravo smer. | Foto: Sportida Mirza Begić upa, da se bo rezultat kmalu obrnil v pravo smer. Foto: Sportida To je že tretji poraz Petrol Olimpije v tej sezoni lige prvakov, ki je imela težave tudi v državnem prvenstvu proti Hopsom. Največje preglavice povzročajo izgubljene žoge. Tudi tokrat so jih zeleno-beli podarili 17, kar je občutno preveč. "V naši igri ni težava le obramba. Če v napadu izgubiš žogo in potem v protinapadu koš, je težko. Oboje je povezano," je dejal Mirza Begić, ki je bil po porazu vidno jezen, tudi soigralcem pa je dal vedeti, da je treba začeti igrati bolj odločno.

Sicer bo ostala nadarjena ekipa le na papirju. "Verjamem v to nadarjenost, ki mora čim prej prinesti rezultat," je pristavil Begić.

"Igrali smo katastrofalno"

Reynolds v sredo ni bil na pravi ravni. | Foto: Sportida Reynolds v sredo ni bil na pravi ravni. Foto: Sportida Da se bo trend obrnil v pravo smer, mora na svoja pleča veliko odgovornosti prevzeti tudi trener. Igralci so bili velikokrat nebogljeni v napadu. Zatekali so se k individualnim akcijam, v obrambi bili brez pravega žara. Povrhu vsega bo moral ekipo psihološko bolj pripraviti, da bo "grizla parket" od prve do zadnje minute.

"Nismo pokazali želje, strasti, čvrstosti. Bologna je dobra ekipa, proti kateri ne moreš igrati brez strasti. Ničesar si nismo zaslužili, le visok poraz. Igrali smo katastrofalno. Prva četrtina je bila še zadovoljiva, nato pa katastrofa. Vsaka nadaljnja četrtina je bila brez strasti, brez obrambe," je bil po porazu nejevoljen Martić.

Petrol Olimpija - Virtus Bologna
Sportal Še en boleč poraz Petrol Olimpije

O ukrepih ni želel govoriti

Ne razmišlja o tem, da bi zapustil trenerski stolček. Verjame, da se bo trend obrnil v drugo smer. | Foto: Vid Ponikvar Ne razmišlja o tem, da bi zapustil trenerski stolček. Verjame, da se bo trend obrnil v drugo smer. Foto: Vid Ponikvar Kot glavni trener prevzema velik del odgovornosti na svoja pleča, na vprašanje, ali se čuti izigranega, pa je dodal: "Tako izdaš samega sebe. Oni ne igrajo košarke zaradi mene, niti jaz ne treniram zaradi njih. Če želiš igrati košarko, potrebuješ ponos. Da si ne dovoliš izgubiti tekme na takšen način."

O tem, kakšne ukrepe bo sprejel, ni želel govoriti, poudaril pa je, da nekatere stvari obstajajo. Prav tako ne razmišlja, da bi morebiti zapustil trenerski stolček. Verjame, da se bo trend obrnil v drugo smer: "Igrali smo tudi dobre tekme. Pred štirimi dnevi. Dva poraza v Grčiji in proti Megi sta vplivala na nas. To pa ne bi smelo vplivati na energijo in druge stvari."

Ne spreglejte