Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
24. 10. 2018,
22.41

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Natisni članek

liga prvakov Petrol Olimpija

Sreda, 24. 10. 2018, 22.41

5 let, 6 mesecev

Po porazu Petrol Olimpije proti Virtus Bologni z 61:92

Močan udarec za Olimpijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Petrol Olimpija - Virtus Bologna | Košarkarji Olimpije na čelu z Reynoldsom so bili proti Virtus Bologni videti povsem nebogljeni. | Foto Sportida

Košarkarji Olimpije na čelu z Reynoldsom so bili proti Virtus Bologni videti povsem nebogljeni.

Foto: Sportida

Nov teden v Evropi, nov poraz Petrola Olimpije. V tretjem krogu lige prvakov je bila na parketu v Stožicah le ena ekipa. Italijanski Virtus Bologna se je poigral s slovenskim predstavnikom, ki ostaja pri ničli.

Petrol Olimpija : Virtus Bologna 61:92

* Dvorana Stožice, gledalcev 2500, sodniki: Anastopoulos, Poursanidis (oba Grčija), Velikov (Bolgarija).
* Petrol Olimpija: Jones 6, Lazić 6 (2:3), Šamanić 5, Sanon 4 (2:4), Špan 18 (3:4), Begić 6 (2:2), Radulović 9 (1:2), Reynolds 7.
* VIrtus Bologna: Rossi 3 (1:5), Camara 1 (1:2), Capalletti 10 (2:3), Cournooh 14 (2:2), Pajola 5 (3:3), Aradori 9 (2:2), Kravić 10 (2:3), Martin 7 (1:2), M'Baye 10 (1:2), Punter 18 (1:3), Taylor 5 (1:1).
* Prosti meti: Petrol Olimpija 10:15, Virtus Bologna 13:19.
* Met za tri točke: Petrol Olimpija 5:24 (Špan 3, Šamanić, Reynolds), Virtus Bologna 11:26 (Punter 3, Capalletti 2, Cournooh 2, Rossi, Aradori, M'Baye, Taylor).
* Osebne napake: Petrol Olimpija 17, Virtus Bologna 18.
* Pet osebnih: /.

Niz Petrol Olimpije v ligi prvakov je mizern. Skupaj z lansko sezono je odigrala 17 tekem, še vedno pa ostaja pri zgolj štirih zmagah. V dvoboju z Vitrus Bologno je bila ključna druga četrtina, v kateri Ljubljančani niso našli odgovora na agresivno pokrivanje košarkarjev italijanskega moštva.

Badžim ni utrpel hujše poškodbe

Košarkar Olimpije Roko Badžim je v tretji četrtini pri eni izmed akcij Segafredo Virtus Bologne prejel močan udarec v nos. Rentgenski pregled, ki ga je Hrvat opravil po zaključku tekme ni pokazal zloma nosa, kar je bila prvotna bojazen v taboru Petrol Olimpije, je pa bil udarec s strani košarkarja Virtus Bologne Kevina Punterja zelo močan, zato je Badžim po malo več kot minuti igralnega časa zapustil parket.

Idej, kako razbiti italijanski zid, ni bilo. Četa Zorana Martića je imela ogromno preglavic, do koša pa so košarkarji skušali nato prihajati na silo, vendar brez pravega učinka. Prednost gostov je naraščala in bila ob koncu prvega polčasa že ogromnih +19 (46:27).

"Prišli smo se borit. Vemo, da ima Olimpija zgodovino. Začeli smo zelo agresivno. V prvem polčasu smo pobegnili. Od takrat smo pritiskali, ker smo želeli zmagati z visoko razliko in preostalim ekipam v skupini poslati sporočilo, kdo smo," je povedal italijanski reprezentant Pietro Aradori.

Navijači iz Bologne so naredili lepo vzdušje, v katerem pa so uživali njihovi košarkarji. | Foto: Sportida Navijači iz Bologne so naredili lepo vzdušje, v katerem pa so uživali njihovi košarkarji. Foto: Sportida

Brez prave energije in želje

Italijanski predstavnik, ki je nekoč veljal za evropskega giganta in dvakrat osvojil tudi elitno evroligo, je imel ob sebi bučnejšo podporo navijačev kot domači. Ti so bili glasni le na začetku, ko je Olimpija še vodila z 8:2, nato pa so pobudo v celoti prevzeli gostujoči. In na njihovih krilih je letel zlasti prvi strelec moštva Kevin Punter, ki je bil tudi tokrat z 18 točkami najboljši strelec.

Košarkarji Olimpije so bili povsem nebogljeni in nemočni. Slovenska reprezentanta Blaž Mesiček in Miha Lapornik se sploh nista vpisala med strelce. Skupaj sta zgrešila vseh osem metov iz igre. Kot je že praksa, je bil razpoložen Jan Špan, ki jih je prav tako dosegel 18 točk.

Petrol Olimpija - Virtus Bologna
Sportal Še en boleč poraz Petrol Olimpije

Blaž Mesiček je tokrat zgrešil vseh šest metov iz igre. | Foto: Sportida Blaž Mesiček je tokrat zgrešil vseh šest metov iz igre. Foto: Sportida

"Igrali smo katastrofalno"

Zeleno-beli so tako zabeležili še tretji poraz proti italijanski ekipi v ligi prvakov, potem ko so lani dvakrat izgubili proti Venezii. Prav tako so pri treh porazih v tej sezoni in na repu razpredelnice.

"Nismo pokazali želje, strasti, čvrstosti. Bologna je dobra ekipa, proti kateri ne moreš igrati brez strasti. Nismo si zaslužili nič, le visok poraz. Igrali smo katastrofalno. Prva četrtina je bila še nekaj, nato pa katastrofa. Vsaka nadaljnja četrtina je bila brez strasti, brez obrambe," je bil vidno razočaran Martić.

Italijani so v Ljubljani pustili sporočilo. | Foto: Sportida Italijani so v Ljubljani pustili sporočilo. Foto: Sportida

V vsej sezoni je Olimpija v devetih tekmah vknjižila le tri zmage, zato se bodo odgovorni v klubu verjetno temeljiteje pogovorili o tem, kakšne korake bodo ubrali v prihodnje.

Ne spreglejte