Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
24. 7. 2015,
10.51

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 24. 7. 2015, 10.51

8 let, 2 meseca

Prepelič: Tudi naš rod ima potencial

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Novi obrazi so dobrodošli," ob pogledu na pomlajeno slovensko košarkarsko reprezentanco razmišlja eden vlečnih konj novega rodu Klemen Prepelič.

Nekoliko ponesrečeno in predvsem mladostniško nepremišljeno izjavo o tem, da ne namerava hoditi na reprezentančne zbore, če se nato ne bo uvrstil med končno dvanajsterico, je omilil oziroma se povlekel nazaj že lani. Nekdanji kapetan reprezentance mlajših članov Klemen Prepelič je tokrat na članski zbor prišel samozavestno, a brez kakršnihkoli javnih zahtev. "Ob številnih novih obrazih sem morda res že staroselec. Res je, večkrat sem bil že na širšem seznamu. Enkrat, lani, se mi je uspelo prebiti tudi na veliko tekmovanje. Upam, da bo tako tudi tokrat, nič pa mi ne bo podarjeno. Vsak si mora sam izboriti svoj položaj. Naprej pred prvenstvom in nato tudi na samem tekmovanju," z navidezno skromnostjo proti kleščenju nabornikov pogleduje 22-letni Bistričan.

Vseeno priznava, da je tokrat na zbor pripotoval z občutno boljšo popotnico. Ko je bil član Banvita, je bila namreč v njegovi igralski kartoteki minutaža izjemno skromna. Union Olimpija ga je letos vrnila v tekmovalni proces in tudi okrepila njegovo igralsko samozavest. "Slika je res povsem drugačna. Lani poškodovan in brez prave priložnosti, letos zdrav in z zajetno minutažo. Vem pa, da je od konca sezone preteklo kar nekaj časa, zato sem pred zborom poskrbel, da nisem prišel povsem nepripravljen," pravi Prepelič.

Kako visoko?

Kljub mladosti pred novinarskimi mikrofoni že lep čas nima treme. Pri tem dodobra spominja na svojega sokrajana Sanija Bečirovića, ki je bil v svojih izjavah vselej gostobeseden. A ko se pogovor dotakne reprezentančnega dometa, Prepelič vendarle hitro prime za ročno zavoro. "Nisem pravi naslov za tovrstna vprašanja," odgovarja in pogovor seli na raven puhlic o boju za vsako zmago tako na prijateljskih kot prvenstvenih tekmah.

Vseeno se zaveda, da ga v fazi dokončne reprezentančne menjave rodov čaka pomembna naloga. "V reprezentanci je res kar nekaj novih obrazov. To je dobrodošlo. Obenem je to dokaz, da ima tudi naš rod potencial," pravi dozdajšnji član Olimpije, ki je lani slovenske barve branil že na svetovnem prvenstvu.

Še brez kluba

Prepelič, ki s soigralci danes zapušča Kranjsko Goro in tako končuje prvi del priprav na EuroBasket 2015, priznava, da bodo njegove misli še bolj mirne, ko bo dokončno rešil klubski status. Od Olimpije se še drugič poslavlja. Znova ga vleče v tujino. Kam? "Žal vam imena kluba, v katerem naj bi nadaljeval kariero, ne morem izdati. Smo blizu dogovora," odgovarja 191 centimetrov visoki branilec.

Ne spreglejte