Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 9. 2015,
9.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Španija Grčija Francija Latvija Srbija Češka Italija Litva

Torek, 15. 9. 2015, 9.50

8 let

Litovci v podaljšku zmleli Italijane in postali zadnji polfinalisti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po Špancih in Francozih so se z zmago proti Češki uvrstili še Srbi, ki jih v polfinalu čaka Litva. Ta je v četrtfinalu po podaljšku premagala Italijo.

V prvem sredinem četrtfinalu je Srbija dolgo časa lomila Čehe, ki so bili vse do zadnje četrtine povsem blizu svetovnim podprvakom. Srbi, ob Francozih so še edina neporažena reprezentanca, so izkoristili daljšo klop in počasi utrudili Čehe, ki so kljub porazu dosegli največji uspeh v samostojni državi.

Tudi tekma med Litvo in Italijo je bila izenačena do samega zaključka oziroma še dlje, saj je bila odločena šele po podaljšku. Italijani so imeli sicer že v rednem delu napad za zmago, podaljšek pa je bil v znamenju Litve, ki je zapolnila zadnje prosto polfinalno mesto.

Španci dobili veliki torkov derbi Pestro pa je bilo že v torek. Derbi med Španci in Grki je bil skozi celotno srečanje zelo izenačen in bil odločen šele v zadnji sekundah. Nobeno moštvo si ni priigralo dvomestne razlike, pred zadnjo minuto pa so bili v boljšem položaju Španci, ki so bili v minimalni prednostni večino tekme, vendar se Grki niso dali in skoraj izničili prednost, Giannis Antetokounmpo (12 točk in kar 15 skokov), ki je v zaključku tekme postal tragični junak, saj je dvakrat storil korake, pa je v zadnji sekundi zgrešil met za zmago s sredine igrišče.

V večerni tekmi so se Latvijci, krvniki Slovencev v osmini finala, dobro upirali domači Franciji in dobili prvo četrtino, nato pa so domačini na krilih več kot 22 tisoč gledalcev prevzeli pobudo in brez večjih težav slavili ter se uvrstili v polfinale, kjer jih čaka ponovitev z lanskega svetovnega prvenstva, ko sta se v Španiji v četrtfinalu pomerili isti moštvi, slavili pa so Francozi.

Ne spreglejte