Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 2. 2023,
6.40

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

3

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Nikola Jokić Vlatko Čančar Vlatko Čančar Denver Nuggets NBA Liga NBA

Ponedeljek, 6. 2. 2023, 6.40

1 leto, 2 meseca

Liga NBA, 5. februar

Čančar z Denverjem brez možnosti, velike spremembe pri Dallasu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

3

Vlatko Čančar Denver Nuggets | Vlatko Čančar je dosegel šest točk. | Foto Reuters

Vlatko Čančar je dosegel šest točk.

Foto: Reuters

Nedeljsko dogajanje v ligi NBA se je začelo z zmago Orlanda na matineji v Charlottu, nato pa je bilo odigranih še pet tekem. Košarkarji Minnesote Timberwolves so s 128:98 porazili oslabljeni Denver Nuggets, za katere niso igrali poškodovani srbski zvezdnik Nikola Jokić in še trije člani začetne peterke. V njej je bil zato tokrat slovenski reprezentant Vlatko Čančar, ki je v 29 minutah dosegel šest točk, pet skokov in tri podaje. Navijači Dallasa, ki bo naslednjič nastopil v noči na torek, bodo tudi na obračunu z Utah Jazz pogrešali Luko Dončića. Statistika ekipe Mavericks je brez Ljubljančana katastrofalna, zato so v klubu zavihali rokave in v klub pripeljali zvezdniško okrepitev v obliki Kyrieja Irvinga.

Dončić Irving
Sportal Noro! K Dončiću prihaja zvezdnik lige NBA, a Dallas zapuščata ...

V nedeljski matineji je Orlando v gosteh premagal Charlotte s 119:113. Izstopal je novinec Paolo Banchero (22 točk in 10 skokov), Wendell Carter Jr. je dodal 20 točk in 12 skokov. Zmagovalca je v veliki meri odločil odstotek izvajanja prostih metov v zadnji četrtini. Gostitelji so od devetih zadeli le enega, gostje pa so imeli bistveno bolj mirno roko ter jih zadeli 13 od 15. Skupno je Charlotte proste mete izvajal le 11/23, Orlando pa 27/30. Pri domačih se je v drugem delu razigral LaMelo Ball, dosegel takrat kar 26 od 33 točk (šest trojk), Terry Rozier je dodal 24 točk.

Denver brez možnosti

Slovenske barve v ligi NBA je v noči na ponedeljek branil Vlatko Čančar. Poleg Nikole Jokića, ki ima nekaj težav z bolečinami v zadnji levi stegenski mišici, so nekaj dodatnega počitka dobili še Jamal Murray, Aaron Gordon in Kentavious Caldwell-Pope, prav tako zaradi manjših poškodb. Michael Porter Jr., edini preostali član prve peterke, je bil prvi strelec poraženih gostov z 22 točkami. Na drugi strani je D'Angelo Russell 14 od svojih 18 točk zabeležil v prvi četrtini in temu dodal 10 podaj, 20 točk je vpisal Anthony Edwards.

Vrhunci tekme:

Minnesota je že po prvi četrtini vodila z 32:21, do polčasa pa je prednost narastla na dvajset točk (63:43). Tudi v drugem polčasu so bili gostitelji ves čas vsaj korak pred tekmeci, ki so na koncu klonili s kar 98:128. To je bil 17. poraz Nuggetsov v tej sezoni, kljub temu pa še vedno zanesljivo ostajajo na vrhu zahodne konference.

Jokić je sicer v tej sezoni zbral že 18 trojnih dvojčkov. Denver je dobil prav vse tekme, na katerih je srbski as vknjižil ''triple-double''. Čeprav je center, je zbral največ asistenc v tej sezoni (465) v ligi NBA. Dve več od Traeja Younga (463), na lestvici podajalcev sledita Tyrese Haliburton (430) in Luka Dončić (387).

Jabbar Stenmark
Sportal Živi legendi z osupljivo podobno usodo

Dallas brez Dončića izgubil vseh sedem tekem

Slednji se po poškodbi pete še vedno nahaja na seznamu poškodovanih igralcev, kar navijače ekipe Mavericks ne navdaja z optimizmom. Dallas bo brez Slovenca v noči na torek gostoval v Salt Lake Cityju, ravno v dvorani Vivint Arena, kjer bo 20. februarja zvezdniška tekma All-Star. Na njej bo nastopil tudi Luka Dončić. A le v primeru, če ga ne bodo več ovirale zdravstvene težave, s katerimi ima v tej sezoni veliko opravka. Čutil je bolečine v obeh gležnjih, zdaj mu po bolečem padcu proti New Orleansu nagaja še desna peta. V klubu so previdni pri podajanju ocen, kako hudo jo je skupil 23-letni Ljubljančan.

Privrženci Dallasa stiskajo pesti, da bi se čim prej pridružil soigralcem. Kiddovo četo namreč čakajo štiri zaporedna gostovanja, ob slabšem razpletu na njih pa bi lahko na lestvici padli na mesta, ki ne vodijo neposredno v končnico. Statistika sporoča, da je ekipa Mavericks brez Dončića vsaj za razred slabša ekipa. Na seznamu manjkajočih pa se nahajata tudi Maxi Kleber in Christian Wood, ki je sicer pred tekmo z Utah Jazz pod vprašajem.

Skromna statistika Dallasa brez Dončića:

Navijače lahko skrbi katastrofalen iztržek Dallasa na tekmah, ki jih je v tej sezoni prisilno izpustil Dončić. Takšnih tekem je bilo sedem, Mavericks niso dobili niti ene. Še več, na dvobojih so igrali tako skromno, da so imeli najslabši odstotek meta iz igre izmed vseh 30 ekip v ligi NBA. Najslabši so bili tudi v metu za tri točke, imeli najslabšo obrambo, ki je dovoljevala največje število prejetih točk, napad pa je bil tako skromen, da so bili v tej statistični prvini boljši le od dveh moštev.

Trener Dallasa Jason Kidd na zadnjih tekmah ne more računati na najmočnejšo zasedbo. | Foto: AP / Guliverimage Trener Dallasa Jason Kidd na zadnjih tekmah ne more računati na najmočnejšo zasedbo. Foto: AP / Guliverimage

Dallas je tako brez Dončića nekonkurenčen tekmecem, kar je v občutljivem obdobju, ko poteka srdit boj za višja mesta zahodne konference, izrazito slab podatek za navijače Kiddovih izbrancev. V nadaljevanju sezone bodo skušali Mavericks napraviti boljše rezultate s svežimi močmi iz Brooklyna, prihajata Kyrie Irving in Markieff Morris, Dallas pa zapuščata Spencer Dinwiddie in Dorian Finney-Smith.

Luka Dončić
Sportal Bojevniki pretrd oreh za oslabljeni Dallas, veselje v klubu Dragića in Čančarja #video

Liga NBA, 5. februar:

Lestvica:

Preberite še:

Austin Rivers
Sportal Epilog po pretepu: Bamba in Rivers suspendirana #video
James Harden
Sportal Bradati zvezdnik lige NBA užaljen in prizadet: To je nespoštovanje
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Skrbi za navijače Dallasa, Dončić je zaradi poškodbe ostal doma
Austin Rivers
Sportal Divji prizori na košarkarski tekmi, ki jim zagotovo sledi kazen #video

 

Ne spreglejte