Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 12. 2007,
9.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 31. 12. 2007, 9.45

7 let, 12 mesecev

Lakovič 18 točk ob porazu, Preldžić ob zmagi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski košarkarski legionarji nadaljujejo z napornim ritmom prvenstvenih tekem. Najbolj strelsko razpoloženi so bili Jaka Lakovič, Erazem Lorbek in Emir Preldžić.

Španija: Estudiantes, ki je z novim, že dvanajstim porazom, vnovič padel na zadnje mesto, je nudil dober odpor vodilni ekipi španskega prvenstva iurbentia Bilbao Basket. Rezultat je na koncu kazal 73:67 v prid domači ekipi. Pri Madridčanih je nekaj več kot polovico tekme igral tudi Domen Lorbek in sedmim točkam dodal dva skoka.

Barcelona je navdušila po nedavni visoki zmagi proti velikemu tekmecu Realu Madridu, tokrat pa so Katalonci povsem razočarali. Pri porazu na gostovanju proti trinajstouvrščeni ViveMenorci (68:85) se je še najbolj izkazal, kdo drug kot Jaka Lakovič. "Jale" je bil v triintridesetih minutah na parketu z 18 točkami (met za dve 3:6, met za tri 1:2, prosti meti 9:10) prvi strelec Barcelone, statistiko pa je zapolnil še z dvema skokoma in štirimi podajami. Granada je pred domačimi navijači proti Gironi zabeležila osmo zmago in tako imata obe ekipi enak izkupiček. Nekaj manj kot dvajset minut se je približno 6760 gledalcem, v dvorani Palacio Minicipal De Deportes, predstavil Samo Udrih, ki je bil s šestimi podajami najboljši v tem elementu igre na srečanju, ob tem pa je dosegel še dve točki in ujel štiri odbite žoge.

Italija: Veliko zaslug za enajsto zmago Lottomatice proti Virtusu (La Fortezzi) s 93:72 ima Erazem Lorbek. Slovenski reprezentančni krilni center je tekmo začel v prvi peterki, v natanko pol ure igre pa je parket ob odličnem metu zapustil s 16 točkami (met iz igre za dve 8:11), izkazal pa se je tudi z osmimi skoki in podajo.

Varese je v sedemnajstem krogu še štirinajstič moral priznati premoč tekmecu in tako ostaja prikovan na dno lestvice. Tokrat je bil od kluba, kjer igrata dva slovenska košarkarja boljša Legea Scafati (93:67). Aleksandar Ćapin ni ponovil zadnjih dobrih iger, kljub temu pa je v petintridesetih minutah njegova statistika kazala 10 točk (met za dve 1:2, met za tri 2:6, prosti meti 2:4), pet skokov in podaja. Njegov soigralec Gregor Hafnar je v štirinajstih minutah zgrešil vse tri mete iz igre, zbral pa je le dve podaji.

Grčija: Panathinaikos je brez večjih težav proti mestnemu tekmecu AEK-u vpisal še deseto zaporedno zmago v grškem prvenstvu (78:52). Na eni strani se je v majici evropskih prvakov predstavil Sani Bečirovič, ki je v dvajsetih minutah dosegel deset točk (met za dve 2:2, met za tri 2:3, prosti meti 2:2).

Pri gostih je učinek Smiljana Paviča v štirinajstih minutah znašal dve točki. Gregor Hohler pa tokrat pri porazu Egalea pri Olympii Larisas (75:47) ni sodeloval.

Turčija: V turškem prvenstvu je Fenerbahče Ülker gostil Türk Telekom in se z zmago (99:93) zavihtel na tretje mesto, medtem ko se ekipa Ivice Jurkovića (brez točk) nahaja mesto nižje. Z 18 točkami se je pri branilcih naslova zelo izkazal Emir Preldžić, Gašper Vidmar pa se med strelce ni vpisal.

Ne spreglejte