Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2013,
20.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 6. 2013, 20.16

8 let

Indiana se ne da: odločala bo sedma tekma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Indiane so proti aktualnemu prvaku lige NBA izid v zmagah še enkrat poravnali. Tokrat na 3. Za preboj v veliki finale bo odločala sedma tekma, ki bo na sporedu v Miamiju.

Zmagovalec dvoboja bo za naslov igral z ekipo San Antonio Spurs, ki je že pred tem s 4:0 v zmagah izločila Memphis Grizzlies. Finalna serija se bo začela v noči na petek po slovenskem času.

Paul George (28 točk, osem skokov, pet podaj) in Roy Hibbert (24 točk in 11 skokov) sta vodila soigralce do zmage in izenačenja v seriji predvsem v drugem polčasu, saj so prvi dve četrtino dobili gostje s 40:39. Odločilni je bil tretji del igre, ki so ga domači dobili z 29:15. LeBron James (29 točk, sedem skokov in šest podaj) ni imel prave pomoči v preostalih dveh članih velike trojice, saj sta Dwayne Wade in Chris Bosh skupaj "spravila" le 15 točk ob poraznem metu iz igre (4:16).

Druščina iz Miamija je imela v zadnjem delu celo priložnosti, da bi preobrnila potek dvoboja, saj se je prednost gostiteljev stopila na vsega štiri točke razlike (72:68), ko je bilo do konca še slabih šest minut. George je takoj nato odgovoril s trojko, James pa je pozneje v poskusu zabijanja zaradi udarca s komolcem dobil osebno napako v napadu, kar je pospremil s tekanjem po igrišču z obrazom, polnim nejevere zaradi odločitve sodnikov.

Ti so Jamesu dosodili še tehnično napako, ki si jo je zaradi ugovarjanja prislužil tudi pomočnik trenerja Miamija David Fizdale. George Hill je uspešno zadeval proste mete, Hibbert je nato zadel še iz igre in prednost je znova narasla na 11 točk ter do konca ni bila več manjša od desetih. "Tekmeci so nas v tretji četrtini povsem povozili," je priznal James, Hibbert pa je dodal: "Vedeli smo, da je lahko to naša zadnja tekma sezone, zato smo vložili veliko naporov in znanja, da smo tak načrt gostov preprečili."

Ne spreglejte