Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
2. 7. 2012,
8.52

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dwight Howard Steve Nash Brooklyn Nets

Ponedeljek, 2. 7. 2012, 8.52

4 leta, 3 mesece

Howard: Ne izsiljujem, a podaljšal bom z le ...

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Saga o Dwightu Howardu se vse bolj zapleta. Pravi, da je pripravljen podaljšati pogodbo z le eno ekipo. Se Brooklyn Nets tako vendarle nasmiha naveza Howard-Deron Williams?

"Na mojem seznamu je le ena ekipa. Če ne bom poslan tja, bom odigral sezono in nato postal prosti košarkar," je za Yahoo Sports povedal Dwight Howard. Pravi, da ne izsiljuje, a očitno kaže, da so Brooklyn Nets njegova edina izbira. Naj se Houston Rockets, Dallas Mavericks in zdaj tudi Los Angeles Lakers še tako trudijo, da bi sklenili kupčijo zanj, jih lahko pusti na cedilu in naslednje poletje kot prosti košarkar odide v Brooklyn. "Nikoli nisem uporabljal besede izsiljevanje. To je zavajajoče in netočno. Sploh ne vem, kaj pomeni beseda izsiljevanje," dodaja Howard, ki se je že v petek sestal z novim športnim direktorjem Orlando Magicov Robom Henniganom in zahteval kupčijo v Nets.

Ob Howardu je trenutno najbolj vroča zgodba še zgodba Derona Williamsa. Organizator igre se bo v ponedeljek sestal z Dallas Mavericks in šele nato z Nets.

Klub v solasti Jay Z-ja in ruskega milijarderja Mihaila Prohorova ima še eno tarčo - Joea Johnsona. Pogovori z Atlanto Hawks se nadaljujejo. Če jim ne uspe pripeljati Johnsona, imajo še rezervni načrt - O. J. Mayo.

Medtem so se Nets ustno dogovorili za podaljšanje pogodbe s krilim košarkarjem Geraldom Wallaceom. V naslednjih štirih sezonah naj bi prejel 40 milijonov zelencev.

Nash - denar ali prstan?

Toronto Raptors naj bi kanadskemu organizatorju igre Steve Nashu, ki mu je potekla pogodba s Phoenix Suns, ponudili triletno pogodbo za 36 milijonov ameriških dolarjev.

Dvakratni MVP je pred leti sicer razlagal, da bi kariero rad sklenil v edini kanadski ekipi, a ker še nima šampionskega prstana, je vseeno težko verjeti, da bi pri 38 letih odšel v eno slabših moštev lige. Vabijo ga New York Knicks, Dallas Mavericks, Miami Heat in Brooklyn Nets - ekipe, ki mu sicer lahko ponudijo mnogo manj denarja, a možnost, da postane prvak.

Še nekaj ostalih novic in govoric minulih 24 ur. Houston Rockets so se s Chicago Bulls dogovorili za prestop turškega centra Omerja Asika - za triletno pogodbo v višini kar 25,2 milijona dolarjev. Portland Trail Blazers so centru Royju Hibbertu ponudili maksimalno pogodbo (štiri leta, 58 milijonov), a prednost pri podpisu z njim ima njegov dosedanji klub Indiana Pacers (če izenači ponudbo). Boston Celtics želijo obdržati Raya Allena, ki pa ga ob Miami Heat hočejo tudi Memphis Grizzlies.

Ne spreglejte