Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
31. 5. 2016,
10.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

KZS Aleš Pipan Jakša Vulić Zlatorog Helios Suns

Torek, 31. 5. 2016, 10.57

6 let, 6 mesecev

Heliosu vrniti milo za drago

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Pred vrati je drugo dejanje slovenskega državnega prvenstva v košarki med Heliosom in Zlatorogom. Domžalčani so po zmagi na gostovanju v rahli prednosti, Laščani pa so po opravljeni analizi pripravljeni na nov spopad.

Finalni par HeliosZlatorog je za mnoge presenetljiv, pred začetkom prvenstva ga praktično nihče ne bi​ napovedal, a sta se ekipi zasluženo uvrstili v finale.

Domžalčani so se na prvi tekmi finala razveselili tako vrnitve Željka Zagorca, ki pred tem v končnici zaradi poškodbe ni mogel pomagati soigralcem, kakor tudi zmage, zaradi česar imajo v dvoboju z Laščani prednost domačega igrišča.

Druga tekma bo že danes ob 18. uri v hali Komunalnega centra, oba trenerja pa vesta, da je na takšnih dvobojih ključnega pomena tudi dnevna forma.

"Za nami je žal izgubljena tekma, za kar smo predvsem krivi sami. Naredili smo analizo, zato moramo v Domžalah igrati tako, kot znamo, in ne tako, kot smo odigrali prvo finalno tekmo. Naredili bomo vse, da Heliosu vrnemo milo za drago, za kar vem, da ne bo lahko, vendar moramo biti boljši nasprotnik," opozarja trener Zlatoroga Aleš Pipan.

Helios bo drugo tekmo odigral pred domačimi navijači. | Foto: Helios bo drugo tekmo odigral pred domačimi navijači.

Njegov trenerski kolega na klopi Heliosa Jakša Vulić je košarkarske Domžale spet dvignil na noge, zato lahko danes pričakujemo polno dvorano navijačev, ki bodo skušali pomagati svojim ljubljencem do druge zmage v finalu – igra se na tri dobljene tekme.

"Velike filozofije pred nadaljevanjem finalnega niza ni. Kot sem že dejal, se z ekipo Zlatoroga dobro poznamo. Med tekmama je dan premora, ki je namenjen regeneraciji in analizi prve tekme. Tudi na tej tekmi bo eden odločilnih dejavnikov razpoloženost posameznikov za igro. Igramo na domačem parketu, zato nam bo nekoliko lažje, a čaka nas še hud boj," pa je pred drugim finalnim obračunom dejal Vulić.

Ne spreglejte