Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
29. 5. 2016,
20.54

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Nedelja, 29. 5. 2016, 20.54

6 let, 7 mesecev

TRENERJA PO PRVI FINALNI TEKMI

Pipana niso presenetili Domžalčani, ampak njegovi igralci

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

"Domžalčani so bili boljši nasprotnik. Mi nismo igrali, kot znamo," je po porazu na prvi finalni tekmi dejal trener Zlatoroga Aleš Pipan. Gostujoči Jakša Vulić se kljub vodstvu zaveda, da so še daleč od končnega cilja.

Košarkarji Helios Suns so s prvo zmago v Treh lilijah v letošnji sezoni (64:62) povedli v finalu državnega prvenstva proti Zlatorogu.

Gostje so bili večino finalne tekme v prednosti. Ta je bila v prvem polčas resda minimalna, ob polčasu tri točke, vendar je skokovito narasla v drugem polčasu in dosegla rekordnih 11 točk.

Vseeno so jo v drugem delu tretje četrtine in v zadnji skoraj v celoti zapravili, na koncu pa obranili tri napade Laščanov za izenačenje in se v Domžale vračajo s prvo zmago v žepu.

"Tekma je bila živčna, s številnimi napakami, a tako je pričakovano na finalnih tekmah. Prve tekme so zmeraj najtežje. Zelo sem zadovoljen, kako smo se z Zlatorogom bojevali v skoku. Na koncu smo morda imeli tudi kanček sreče in povedli z 1:0," je bil po tekmi zadovoljen trener Domžal Jakša Vulić.

Zlatorog je imel napad za podaljšek, a ga ni izkoristil:

Ena vrnitev, ena izguba


Na parketu je imel po treh tednih na voljo tudi izkušenega 35-letnega Želja Zagorca, vendar je v drugem polčasu izgubil organizatorja igre Jureta Močnika, ki naj bi obnovil poškodbo mišice.

"Smo še daleč od cilja. Mislim, da bo serija še zelo dolga," je še dejal Vulić, ki se je na parketu zanašal predvsem na trojico Marjan Čakarun – Djordje Lelić – Hugh Robertson, ki je odigrala več kot 34 minut tekme. Skupaj s prvim organizatorjem Janom Močnikom so dosegli 54 od domžalskih 64 točk.

"Helios je igral tako, kot smo pričakovali. Presenetili so me le moji fantje." | Foto: "Helios je igral tako, kot smo pričakovali. Presenetili so me le moji fantje."

"Delali smo stvari, ki jih po navadi ne"


Zlatorog, ki v drugem polčasu sploh ni vodil, je šele drugič v sezoni moral priznati premoč v domači dvorani Tri lilije. 

"Domžalčani so bili boljši nasprotnik. Mi nismo igrali, kot znamo. Po dolgem času smo doživeli poraz v Treh lilijah. Delali smo stvari, ki jih po navadi ne. Preveč napak je bilo v napadu, preveč prostora v obrambi. Na tak način ne moreš zmagati. Helios je igral tako, kot smo pričakovali. Presenetili so me le moji fantje," je bil po tekmi razočaran domači strateg Aleš Pipan, ki je zanikal, da so se njegovi košarkarji preveč sprostili po zmagi proti Olimpiji v polfinalu.

Pri Zlatorogu sta bila razpoložena le dva košarkarja – Chris Booker, ki je z 12 točkami in kar 15 skoki končal z dvojnim dvojčkom in Miha Vašl, ki je 14 od svojih 16 točk dosegel v drugem polčasu. 

Ne spreglejte