Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
3. 12. 2012,
6.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Olimpija Cibona

Ponedeljek, 3. 12. 2012, 6.45

8 let

Filipovski: Rupnik je bil naš joker

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Olimpija je po seriji štirih porazov prišla do pomembne zmage. Sašo Filipovski je bil zelo zadovoljen z igro Luke Rupnika, katerega je pohvalil tudi prvi strelec srečanja Klemen Prepelič.

Sredi drugega polčasa nič ni kazalo na zmago "zmajev". Zaostajali so za 19 točk, Cibona pa je brez težav prihajala do košev. V drugi polovici druge polčasa se je prednost začela topiti in odlično igro v zaključku tekme so "zmaji" prišli do zelo pomembne zmage. "Soočali smo se s svojimi strahovi, predvsem v prvem polčasu. Vedeli smo, da je ta tekma izredno pomembna. Kar nekaj tekem smo izgubili v končnici. Igrali smo v krču. Pred drugim polčasom sem jim dejal, da naj prebijejo led in zaigrajo hrabreje," je po tekmi razlagal Ljubljanski trener Sašo Filipovski. V prvem polčasu so Cibosi brez težav prihajali do točk, kljub slabemu metu za tri točke. "Obramba ni bila na visokem nivoju. Ne da ne fantje ne znajo igrati obrambe, vendar morajo prebiti pritisk in strah. V drugem polčasu smo zaigrali v obrambi veliko bolje. Nismo se predali in se borili do samega konca ter naredili čudežen preobrat," je o katastrofalni igri v obrambi v prvem polčasu in preobratu v drugem dejal Filipovski.

"Rupnik nam je dal dodatnega zagona"

Sredi tretje četrtine je ob visokem zaostanku ljubljanski strateg v igro poslal mladega Luko Rupnika, kar se je kasneje pokazalo za zmagovito potezo.

"Rupnik je bil naš "joker". Odigral je odlično. Igralec, ki v zadnjem času ni veliko igral je pokazal, da lahko ob dobrem delu tudi pomaga ekipi," je bil Filipovski zadovoljen s predstavo Rupnika, ki je odigral zadnjih 16 minut srečanja in Olimpiji pomagal do preobrata iz zaostanka z 19 točkami na prednost petih točk ob koncu tekme. Odlično predstavo 185 centimetrov visokega organizatorja je pohvalil tudi prvi strelec srečanja Klemen Prepelič, ki je v končnici tekme zadel pomembni trojki: " Rupnik nam je dal dodatnega zagona in nato smo se tudi ostali sprostili. Na koncu sem se razigral, zadel nekaj pomembnih metov,vseeno pa je moja igra sekundarnega pomena. Najpomembnejše je, da smo slavili po seriji porazov. Želim si, da je to prva zmaga v seriji in da se zavihtimo pod vrh lestvice."

Prepelič: "Prejeli smo 50 točk, kar je nedopustno"

Tako kot trener je bil tudi Prepelič nezadovoljen z igro v prvi polovici tekme. "V prvem polčasu smo igrali brez energije, ni bilo požrtvovalnosti , ni bilo ekipne igre. Po neumnosti smo izgubili nekaj žog. Prejeli smo 50 točk, kar je nedopustno," je dejal strelec 26 točk, ki je zadel pet trojk, izjemno natančen pa je bil tudi na črti prostih metov (11/12).

Rupnik: " Trdo sem treniral in čakal na svojo priložnost"

Zadovoljstvo ob uspehu je po tekmi kazal tudi "joker" Luka Rupnik, ki je bil deležen največje minutaže odkar je s Kodeljevega preselil k "zmajem". "Dva meseca nisem dobil priložnosti. Trdo sem treniral in čakal na svojo priložnost. Vedel sem, da bo prišel dan, ko jo bom dobil. Ko sem prišel v igro smo zaostajali za 19, na koncu pa zmagali. Zelo sem vesel, da nam je končno uspelo," se je smejalo Rupniku, ki je štirim točkam dodal še tri podaje.

Ne spreglejte