Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
11. 9. 2012,
12.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Domen Lorbek Krka medalja Union Olimpija

Torek, 11. 9. 2012, 12.06

8 let

D. Lorbek: Krka je najbolj zdrav klub

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pri slovenskemu prvaku Krki so uspeli za novo sezono angažirati Domna Lorbka, ki želi zadržati Krko na vrhu v Sloveniji, prihodnje leto pa osvojiti medaljo s Slovenijo na domačem evropskem prvenstvu.

Po težavah in operaciji stopala je Domen Lorbek v polnem pogonu vse od letošnje mini reprezentančne akcije, v kateri je pokazal, da se vrača nazaj na stara pota. Manjkajo mu le še tekme, da se bo lahko vrnil v tisti pravi pogon. In to mu bo v tej sezoni nudila Krka. "Za enkrat je vse super. Prilagoditev je bila kar hitra. Nekatere igralce poznam kakor tudi trenerja iz reprezentance. Vse poteka normalno. Družina živi z menoj v Novem mestu. Ko smo prosti, pa se preselimo v Ljubljano," je na prilagoditev v novo sredino dejal Domen Lorbek.

V dresu Krke je zaigral tudi že na nekaj prijateljskih tekmah, na katerih glavni trener Aleksander Sekulič in njegov pomočnik Gašper Potočnik preizkušata različne taktične novosti za novo sezono. "Nekaj igralcev je novih. Moramo se prilagoditi na sistem. Mislim, da nam gre iz tekme v tekmo bolje. Rezultati sicer niso v ospredju, vendar so kljub temu pomembni za samozavest. S Krko želim obraniti naslov prvaka. Ekipa je pokazala, da je zadnja tri leta zasluženo na vrhu. Krka je finančno stabilen klub - najbolj zdrav v Sloveniji. Upam, da bo tako tudi naprej," pravi branilec Krke.

Domen pa ima tudi osebne želje za novo sezono v dresu Krke. Rad bi se namreč vrnil na raven, na kateri je že bil pred operacijo. Pogled pa ima usmerjen tudi proti prihodnjemu letu. "V dresu Krke bi rad zopet igral dobro košarko in tako pomagal ekipi do odličnih rezultatov. Z dobrimi igrami bi si rad priboril poziv v reprezentanco za evropsko prvenstvo. Rad bi sodeloval na njem in dobil medaljo," je v smehu še dejal Domen in dodal, da v izbrani vrsti nikdar ne bomo videli vseh treh bratov Lorbek, kar je bila velika želja očeta Radovana, saj se je najmlajši Klemen odločil za študij prava.

Ne spreglejte