Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
22. 4. 2008,
16.26

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 22. 4. 2008, 16.26

8 let, 3 mesece

Akcija Verjemi v svoj koš s pokalom Iva Daneva?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Akcija Verjemi v svoj koš bo tudi v tej "sezoni" skrbela za obnovo košarkarskih igrišč po Sloveniji. Prvi mož Esad Babačić napoveduje tudi tekmovanje v ulični košarki, ki bo nosilo ime po Ivu Danevu.

V tretjem letu akcije Verjemi v svoj koš bo glavni protagonist projekta Esad Babačić s pomočjo pokroviteljev, glavni sponzor bo tudi to leto Deželna banka Slovenije, obnovil še štiri košarkarska igrišča - v Sevnici, Šoštanju, Murski Soboti in Ljubljani.

"Dobil sem veliko elektronskih pošt, ki so se navezovale na pomoč pri obnovi igrišč. Vse skupaj je akutno vprašanje. Iz tega aspekta se akcija ne bo nikdar končala, saj še veliko igrišč potrebuje prenove. Sem pa že dvakrat pomislil na konec te akcije, saj posluha za pomoč pri gospodarstvenikih ni veliko, pa čeprav gre za dobrodelno stvar in pomoč mladini," je povedal Esad Babačić, kateremu so v pomoč tudi ambasadorji. Med njimi sta tudi Sašo Ožbolt in Marko Milič. Slednji se še dobro spominja, kaj mu je pomenilo igranje na "ulici". Predvsem se rad spominja sproščenosti in druženja s prijatelji. "Košarko sem venomer rad igral zunaj, velikokrat celo od jutra do večera. Starejši so takrat igrali denimo za kakšno pivo, mladi pa smo sprejemali drugačne stave. Ko si mlad in igraš košarko s prijatelji, ne čutiš pritiska, v profesionalizmu pa je zgodba povsem drugačna. Spominjam se iger tri na tri. Tudi zdaj bi raje igral tri na tri, ker je v igri pet na pet veliko več teka. Poleg tega pa je v ulični košarki tudi več romantike," se je v smehu spominjal otroških dni kapetan Uniona Olimpije.

Pokal Iva Daneva

Babačić pa je poleg obnove košarkarskih igrišč razkril tudi željo po organizaciji uličnih turnirjev - tekmovanje naj bi se imenovalo pokal Iva Daneva. Sistem tekmovanja bi bil sledeč: na vseh do sedaj obnovljenih igriščih (skupno z letošnjimi štirimi jih bo 17), bi potekal enodnevni turnir, zmagovalci pa bi se nato pomerili za laskavi pokal v Ljubljani, najverjetneje v Tivoliju. Vendar iz te moke ne bo kruha, če ne bodo kaj v skledo pljunili tudi morebitni pokrovitelji dobrodelne akcije Verjemi v svoj koš.

Ne spreglejte