Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 1. 2013,
15.41

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Giro

Torek, 8. 1. 2013, 15.41

8 let, 1 mesec

Znanih vseh 22 ekip za dirko po Italiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
RCS Sport je objavil ekipe, ki bodo v letošnji sezoni lahko nastopile na dirkah Svetovnega koledarja, ki jih organizirajo. Na dirko po Italiji tudi Colombia, Vini Fantini in Bardiani Valvole.

Organizatorji dirke po Italiji, ki se bo 4. maja pričela v Neaplju, so sporočili zadnje tri ekipe, ki bodo s pomočjo njihovega vabila lahko nastopile na letošnji dirki. RCS Sport organizira štiri dirke Svetovnega koledarja, na katerih ima pravico nastopa vseh 18 ekip s Pro Team licenco ter ekipe, ki jih na dirko povabi organizator. Štiri ekipe, ki so si s povabilom zagotovile nastop na 96. kolesarski dirki po Italiji so Androni Giocattoli, Vini Fantini, Colombia in Bardiani Valvole-CSF Inox. Italijanska ekipa Androni Giocattoli si je nastop zagotovila po zaslugi zmage v italijanskem pokalu v lanskem letu. Tudi ekipi Vini Fantini in Bardiani Valvole-CSF Inox sta italijanski, medtem ko kolumbijsko ekipo Colombia vodi Italijan Claudio Corti. Kolesarji v ekipi so sami Kolumbijci.

Znane so tudi ekipe, ki bodo dobile priložnost nastopiti na dirkah od Tirenskega do Jadranskega morja, Milano-San Remo in dirki po Lombardiji. Na vseh omenjenih dirkah bo nastopilo vseh osemnajst ekip, ki imajo v lasti Pro Team licenco. Poleg slednjih so organizatorji na dirko od Tirenskega do Jadranskega morja povabili še ekipe Katjuša, MTN-Qhubeka, NetApp-Endura in Vini Fantini. Na dirko Milano San Remo bodo povabili še ekipe Androni Giocattoli, Katjuša, MTN-Qhubeka, IAM Cycling, Bardiani Valvole-CSF Inox, Vini Fantini in Europcar ter na dirko po Lombardiji ekipe Androni Giocattoli, Katjuša, Colombia, IAM Cycling, NetApp-Endura, Europcar in Vini Fantini. Za katero izmed štirih vabil so kandidirale tudi ekipe Caja Rural (Špa), Crelan-Euphony (Bel), Novo Nordisk (ZDA) in Sojasun (Fra), a niso uspele prepričati upravnega odbora družbe RCS Sport.

Ne spreglejte