Petek,
17. 5. 2024,
15.00

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,27
Visma | Lease a Bike Wout van Aert

Natisni članek

Petek, 17. 5. 2024, 15.00

2 meseca

Van Aert se po grdem padcu vrača na dirke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,27
Wout Van aert | Wout Van Aert se vrača na dirke. | Foto Guliverimage

Wout Van Aert se vrača na dirke.

Foto: Guliverimage

Wout Van Aert, trikratni zaporedni svetovni prvak (2016, 2017, 2018), ki se je huje poškodoval konec marca, se bo po osmih tednih odsotnosti vrnil na tekmovanja naslednji četrtek na dirki po Norveški, so sporočili iz njegove kolesarske ekipe Visma | Lease a bike.

Jacco Verhaeren
Sportal K Vingegaardu v Vismo prišel sloviti plavalni trener

"Nisem v najboljši formi, to bo velika preizkušnja. Toda veselim se, da bom spet lahko tekmoval," je poudaril 29-letni Wout Van Aert. Med padcem na dirki skozi Flandrijo (Dwars door Vlaanderen) je 27. marca utrpel več zlomov, ključnice, prsnice in sedmih reber. Zaradi nesreče je izpustil veliki cilj, nastop na dirki po Italiji, na kateri ta čas vodi Tadej Pogačar.

Van Aert je bil po padcu posledično prisiljen odpovedati vse spomladanske klasike in svoj prvenec na dirki po Italiji. Sledila je rehabilitacija. "Ni bilo vedno lahko sedeti ob strani, a na srečo lahko zdaj spet gledam naprej," pravi Van Aert.

Dirka po Norveški bo dala Van Aertu priložnost, da se vrne v dirkaški ritem. "Veselim se, da si bom znova nadel tekmovalno številko. V zadnjih tednih sem lahko vedno več treniral, vendar je to še vedno drugače kot dirkanje. Zato je moj glavni cilj, da se preizkusim in vidim, kako se obnesem na dirkah brez kakršnih koli pričakovanj."

Športni direktor ekipe Merijn Zeeman je potrdil, da bo Van Aert nastopil brez kakšnih posebnih rezultatskih pričakovanj. "Super je imeti Wouta nazaj v ekipi po njegovi nesreči. Začel bo brez kakršnega koli pritiska. Mislim, da je napočil primeren trenutek, da se bo lahko znova preizkusil v tekmovanju. Na podlagi tudi nastopa na dirki po Norveški bomo določili njegov prihodnji urnik dirk."

Jonas Vingegaard
Sportal Jonas Vingegaard in bitka s časom