Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 2. 2018,
15.10

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Abu Dabi Alejandro Valverde Matej Mohorič Matej Mohorič Luka Mezgec Domen Novak

Nedelja, 25. 2. 2018, 15.10

6 let, 2 meseca

Dirka po Abu Dabiju

Valverde zmagovalec dirke po Abu Dabiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Alejandro Valverde | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Španec Alejandro Valverde je zmagovalec zadnje, pete etape kolesarske dirke svetovne serije po Abu Dabiju, ob tem pa je član ekipe Movistar napredoval na prvo mesto v skupnem seštevku. Odločilno etapo z zaključnim vzponom na Jebel Hafeet je Valvarde dobil pred Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom iz Astane, ki je bil le malenkost počasnejši.

Španec in Kolumbijec sta imela v cilju enak čas, etapna zmaga pa je pripadla izkušenejšemu Valverdeju. Z zaostankom 15 sekund je bil tretji Francoz Julian Alaphilippe, z enakim časom sta do konca prišla tudi četrti Poljak Rafal Majka in peti Nizozemec Wilco Kelderman.

Kot je bilo pričakovati je končnega zmagovalca dala zadnja etapa dirke po Abu Dabiju. Vzpon na Jebel Hafeet je bil dolg nekaj manj kot 11 kilometrov s povprečnim naklonom 6,6 odstotka, tovrstni klanci pa so kot nalašč za Valverdeja. Njegovemu ritmu je v zaključku lahko sledil le Lopez, ki je moral premoč priznati na ciljni črti.

V skupnem seštevku je imel 37-letni Španec na koncu 17 sekund prednosti pred Keldermanom na drugem in 29 pred Lopezom. Kolumbijec je osvojil belo majico za najboljšega mladega kolesarja.

najboljši Slovenec je bil Matej Mohorič na 35. mestu v skupnem seštevku. | Foto: Žiga Zupan/Sportida najboljši Slovenec je bil Matej Mohorič na 35. mestu v skupnem seštevku. Foto: Žiga Zupan/Sportida Mohorič najboljši Slovenec

Najboljši Slovenec v današnji etapi je bil Matej Mohorič iz Bahrain-Meride, na 42. mestu je zaostal štiri minute in 26 sekund. Luka Mezgec iz Mitchelton-Scotta je na 77. mestu zaostal devet minut in eno sekundo. Domen Novak, drugi Slovenec v bahrajnski ekipi, je na 104. mestu zaostal 10 minut in 30 sekund.

Skupno je bil od slovenske trojice najboljši Mohorič na 35. mestu., njegov zaostanek na prvi dirki v dresu Bahrain-Meride je znašal pet minut in 42 sekund. Med mladimi kolesarji je končal na petem mestu. Mezgec je bil 67., Novak pa 88.

Ne spreglejte