Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 8. 2011,
10.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 8. 2011, 10.48

8 let

Uradno odprta sezona kolesarskih prestopov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S 1. avgustom lahko kolesarji in ekipe javno objavijo pogodbe s kolesarji, ki bodo v prihodnjih sezonah člani njihovih ekip.

Po veljavnih pravilih Mednarodne kolesarske zveze se ekipe in kolesarji lahko preko celotne sezone dogovarjajo o prestopih, a jih uradno lahko objavijo šele po 1. avgustu v tekočem letu. Ekipe pa lahko kadarkoli objavijo podaljšanje pogodbe s kolesarji, ki so že člani ekip. Zato lahko v naslednjih dneh pričakujemo veliko novic o prestopih kolesarjev iz ene ekipe v drugo.

Prva novica o prestopu iz ene v drugo ekipo je včeraj zvečer pricurljala iz Avstralije. Ker je Avstralija časovno najmanj devet ur pred večino evropskih držav so se že v nedeljo zvečer pojavile novice, da bo Stuart O'Grady (Leopard-Trek) v prihodnji sezoni nastopal za novo avstralsko ekipo GreenEDGE. Španec Angel Vicioso, ki letos nastopa za ekipo Androni Giocattoli, bo v prihodnji sezoni član ruske ekipe Katjuša. Tudi Nizozemec Kenny Van Hummel (Skil-Shimano) je že potrdil, da prihodnji dve sezoni član nizozemske ekipe Vacansoleil-DCM.

Najbolj pričakovana novica v prihodnjih dneh bo kje bo kariero nadaljeval Belgijec Philippe Gilbert. Serijski zmagovalec enodnevnih dirk v zadnjih letih bo najverjetneje kariero nadaljeval v Ameriški ekipi BMC Racing. Šušlja se tudi, da bo Mark Cavendish kariero nadaljeval v ekipi Sky. Vodstvo njegove sedanje ekipe HTC-HighRoad še naprej išče sponzorja za prihodnjo sezono. Pričakujemo lahko tudi, da bosta s Cavendishem v ekipo Sky prestopila še njegova pomočnika Bernhard Eisel in Mark Renshaw.

Med tistimi, ki so letos že podaljšali pogodbe s sedanjimi ekipami je tudi Jani Brajkovič. Belokranjec je že pred dnevi za Sportal potrdil podaljšanje pogodbe z ekipo RadioShack še za dve sezoni. Poleg njega sta v prvih dneh letošnjega Toura pogodbo za dve leti podaljšala tudi Andreas Kloden in Chris Horner. Brajkovič je danes na poti v Colorado kjer bo opravil sklepne priprave za nastop na dirki po Utahu. Slednja bo na sporedu med 9. in 14. avgustom. Nato naj bi nastopil na dirki po Španiji.

Ne spreglejte