Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 8. 2013,
16.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Arnaud Demare Blaž Jarc Kristijan Koren Marko Kump Borut Božič

Sobota, 24. 8. 2013, 16.05

8 let

Štirje Slovenci na dirki v Hamburgu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V nedeljo bo v Hamburgu na sporedu 18. enodnevna kolesarska dirka Vattenfall Cyclassics (1.WT). Na dirki bodo nastopili štirje Slovenci. Lansko zmago brani Francoz Arnaud Demare.

Na triindvajseti dirki (od osemindvajsetih) letošnjega svetovnega koledarja bodo nastopili kolesarji enaindvajsetih ekip. Poleg ekip z licenco Pro Team sta vabilo organizatorjev prejeli le dve ekipi s profesionalno kontinentalno licenco. To sta ekipi NetApp-Endura in MTN Qhubeka. Trasa letošnje dirke je povsem enaka kot lani in bo dolga 246 kilometrov. Vsekakor tudi letos lahko pričakujemo, da bo o zmagovalcu dirke, ki je bila vedno namenjena šprinterjem, odločal ciljni šprint večje skupine kolesarjev. Največja ovira za šprinterje bo kratek, a strm vzpon na Waseberg (700 metrov, največ 16-odstotni naklon), ki ga bodo morali prekolesariti kar štirikrat. Ta je na dirki na sporedu od leta 1997. Ko bodo z njim opravili zadnjič, sledi le še 15 kilometrov do cilja na ulici Mönckeberg, kjer lahko pričakujemo ciljni šprint skupine tridesetih kolesarjev. Pričakujemo lahko, da bo v prvi skupini tudi Borut Božič, ki je predlani dirko končal na 3. mestu. S tem je izboljšal peto mesto Andreja Hauptmana iz leta 2001. Božič je bil lani 10. in lahko bi dejali, da mu dirka v Hamburgu ustreza. "Vse je v redu. Vsekakor pričakujem ciljni šprint, v katerem hočem sodelovati tudi sam," je bil za Sportal kratek Božič. Poleg njega bodo na štartu dirke od Slovencev še Blaž Jarc (NetApp-Endura), Kristijan Koren (Cannondale) in Marko Kump (Saxo-Tinkoff). Jarc, Koren in Kump bodo zagotovo morali pomagati svojim kapetanom in ne bodo imeli prostih rok, čeprav so vsi trije v dobri formi.

Poleg Demara, ki bo branil lansko zmago, bo na dirki nastopilo še nekaj odličnih šprinterjev. Andre Greipel, Danilo Hondo, Giacomo Nizzolo, Bernhard Eisel, Jose Joaquin Rojas, Alexander Kristoff, Jacopo Guarnieri, Daniele Bennati, Alessandro Petacchi, Thor Hushovd, Elia Viviani, Roberto Ferrari, Matthew Goss, John Degenkolb, Tom Veelers, Boy van Poppel, Michael Schwarzmann, Roger Kluge in Gerald Ciolek. Vsekakor se obeta pravi festival, v katerega bi se lahko vmešali tudi Božič, Kump in Jarc.

Ne spreglejte