Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 7. 2008,
20.07

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 24. 7. 2008, 20.07

8 let, 5 mesecev

Špilak imel smolo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Z drugo etapo se je nadaljevala osma kolesarska dirka Brixia Tour (2.1). Etapno zmago je dosegel Eddy Ratti, Santo Anza v rumenem. Simon Špilak 25.

Četrtkova 157 kilometrov dolga etapa se je pričela "odvijati" v zadnjih tridesetih kilometrih, ko sta bila na sporedu dva gorska cilja. "Na spustu z zadnjega klanca so pred menoj padli in nastala je luknja v glavnini. Moral sem se ustaviti in zaostanka ni bilo mogoče nadoknaditi. Sicer se dobro počutim in bom v nadaljevanju sproti prilagajal taktiko dirkanja," je povedal Simon Špilak, ki je še dodal, da je na dirki izredno vroče ter hitrosti velike.

V zaključku etape je lanskega zmagovalca dirke Davida Rebellina presenetil triintridesetletni Eddy Ratti. Gorazd Štangelj je svoje delo opravil do stodvajsetega kilometra in nato nadaljeval do cilja v zmernem tempu, saj ga v petek verjetno čaka drugačna naloga kot danes. Franco Pellizotti kot prvi mož Liquigasa zaostaja minuto in dvanajst sekund zato jim ne preostane nič drugega kot napad. V rumeni majici vodilnega bo jutri kolesaril Santo Anza.

Jutri bo na sporedu 151 kilometrov dolga etapa katere cilj bo v Bornu, ki leži na nadmorski višini 880 metrov.

Ne spreglejte