Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 6. 2024,
19.10

Osveženo pred

1 dan, 23 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,26

Natisni članek

kolesarstvo Dirka po Franciji UAE Emirates Tadej Pogačar Tadej Pogačar Tour de France Tour de France

Četrtek, 27. 6. 2024, 19.10

1 dan, 23 ur

Začetek Dirke po Franciji v Firencah

Pogačar tik pred vrhuncem sezone prebolel covid-19

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,26

Od naše poročevalke

Tour Firence Tadej Pogačar UAE Emirates | Tadej Pogačar je pred štartom Dirke po Franciji presenetil z novico, da je pred dnevi prebolel covid-19. | Foto Reuters

Tadej Pogačar je pred štartom Dirke po Franciji presenetil z novico, da je pred dnevi prebolel covid-19.

Foto: Reuters

"Nikoli se še nisem tako dobro počutil na kolesu," je v pogovoru za spletno stran ekipe UAE Emirates pred dnevi povedal Tadej Pogačar, na četrtkovi novinarski konferenci v Firencah, kjer bo v soboto začetek 111. izvedbe Dirke po Franciji, pa priznal, da v pripravljalnem obdobju vendarle ni šlo vse po načrtih. 

Tour Firence Primož Roglič Red Bull - Bora - Hansgrohe
Sportal Roglič in Pogačar z najglasnejšim aplavzom na griču nad Firencami #foto #video

"Pred desetimi dnevi sem staknil covid-19, a sem ga k sreči hitro prebolel," je razkril prvi kolesar sveta in zbranim medijem povedal še, da je med pripravami izgubil dedka ter zato začasno prekinil priprave v francoskih Alpah in se vrnil v Slovenijo, da bi bil v težkem obdobju skupaj z družino.

Tadej Pogačar | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Glede obdobja med Girom, ki se je končal 26. maja, in obveznostmi pred začetkom Toura, ki se bo začel v soboto z razgibano etapo v Firencah, je dejal, da se je lepo začelo, vmes pa ga je čakalo kar nekaj izzivov.

"Prve dni sem preživel z Urško (zaročenko, kolesarsko Urško Žigart, op. a.), nato sem odšel na višinske priprave na Isolo 2000, kjer sem treniral. Ker mi je umrl dedek, sem se vrnil v Slovenijo, zelo pomembno mi je bilo, da se poslovim in da preživim čas z družino, nato sem se vrnil na priprave, kjer sem staknil covid-19, a sem dobro okreval. Vse drugo je potekalo dokaj tekoče," je zadnje tedne povzel Pogačar. 

Pojasnil je, da je covid-19 staknil pred desetimi dnevi. "Ni bilo tako hudo, kot nekakšen prehlad in utrujenost, zelo hitro je minilo. Brez kolesa sem bil samo en dan, malo sem obračal pedala na trenažerju, ampak takoj ko sem se dobro počuti, sem spet kolesaril na prostem. Koronavirus k sreči ni več tako resna zadeva, vsaj če se je telo v preteklosti že srečalo z njim, kar je bilo v mojem primeru že enkrat ali dvakrat."

Tadej Pogačar | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Covid-19 je zadnje tedne spet zelo prisoten med kolesarji, Sepp Kuss je zaradi posledic virusa celo odpovedal nastop na letošnjem Touru, prebolela sta ga tudi Francoz David Gaudu in Britanec Tao Geoghegan Hart, ki je prav tako odpovedal nastop na največji dirki v sezoni.

Pogačar, ki ga skoraj vsi brez izjeme izpostavljajo kot prvega favorita za skupno zmago, napoveduje zelo zahteven prvi teden Toura, po njegovi oceni je že prva etapa dovolj zahtevna, da lahko nastane pravi kaos. "Že v drugi etapi bomo videli, kdo je kje. Že v četrti etapi nas čaka pravi gorski test, kjer bomo že verjetno videli razlike med favoriti. Pričakujem, da bodo vsi v izjemni formi in da nisem samo jaz tisti, ki ga je treba omenjati kot favorita," se je želel otresti vloge absolutnega favorita za zmago na letošnjem Touru.

Več o Tadeju Pogačarju in njegovih razmišljanjih glede letošnje Dirke po Franciji, si boste na Sportalu lahko prebrali v petek zjutraj. 

Red Bull  BORA
Sportal Primož Roglič na Tour de France v novi preobleki in z novim imenom #video
Tour de France 2024
Sportal Že prvi teden na legendarni klanec, dirkalo pa se bo vse do konca
Primož Roglič
Sportal Primož Roglič pripravljen za skok na posebno pot #video
Ne spreglejte