Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 4. 2008,
11.31

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 16. 4. 2008, 11.31

8 let, 4 mesece

Nys v Landbouwkrediet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Belgijec Sven Nys je objavil, da bo iz ekipe Rabobank prestopil v ekipo Landbouwkrediet – Tönissteiner. Zvezda tekmovanj v ciklokrosu si želi spremembe.

Sven Nys je bil v Rabobanku vse od leta 1998. V desetih letih je 31 letnik osvojil pet naslovov belgijskega prvaka v ciklokrosu, dva naslova belgijskega prvaka v krosu ter bil leta 2004 in 2005 svetovni prvak v ciklokrosu. Je tekmovalec z največ zmagami na dirkah svetovnega pokala v ciklokrosu ter večkratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala. Kar osemkrat je slavil v skupnem seštevku točkovanja za lovoriko Superprestige.

Z vodstvom ekipe Landbouwkrediet – Tönissteiner je Nys podpisal triletno pogodbo. Za ekipo bo pričel nastopati ob koncu letošnjega leta, ko se bo pričela nova sezona v ciklokrosu. Pred tem namerava nastopiti še v krosu na olimpijskih igrah v Pekingu. Kot glavni razlog za odhod iz Rabobanka (imel je njihovo ponudbo za leto 2009) navaja, da bo v novi ekipi lahko uresničil svojo željo po nastopanju tudi na cestnih dirkah. Največji cilj je nastop na dirki Po Flandriji leta 2010, kar bo veliko lažje uresničil v tej ekipi kot pa v Rabobanku.

Ne spreglejte