Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 4. 2011,
15.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jani Brajkovič Valonska puščica

Torek, 19. 4. 2011, 15.27

8 let

Le Brajkovič na Valonski puščici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V sredo bo na sporedu že 75. klasična enodnevna kolesarska dirka Valonska puščica (1.WT). Edini slovenski adut na 11. dirki letošnjega svetovnega koledarja bo Jani Brajkovič.

Italijan Davide Rebellin je že leta 2009 postal četrti kolesar, ki je uspel slaviti tri zmage na tej dirki, ki se konča s ciljnim vzponom na obzidje Huy. Pred njim je to uspelo le legendarnemu Belgijcu Eddyju Merckxu, njegovemu rojaku Marcelu Kintu ter Italijanu Morenu Argentinu. Značilnost 201 km dolge dirke je peklenski vzpon na obzidje Huy, ki ga morajo kolesarji premagati kar trikrat. Slednji na najtežjem delu dosega naklon 26 odstotkov. Poleg tega bo na sporedu še sedem klancev, ki bodo naredili dovolj veliko selekcijo, da bodo v zaključek dirke prikolesarili le najboljše pripravljeni tekmovalci v tem trenutku.

Med največje favorite sodijo Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto), Joaquim Rodriguez (Katjuša), Alberto Contador (Saxo Bank-SunGard), Robert Gesink (Rabobank) ter Andy in Frank Schleck (oba Leopard-Trek). Njim bodo skušali načrte prekrižati Sergej Ivanov (Katjuša), Luis Leon Sanchez (Rabobank), Igor Anton, Samuel Sanchez (oba Euskaltel-Euskadi), Damiano Cunego (Lampre-ISD), Aleksandr Vinokourov (Astana), Jerome Coppel (Saur-Sojasun), Rigoberto Uran (Sky), Daniel Martin (Garmin-Cervelo) in Jakob Fuglsang (Leopard-Trek). Zaradi poškodbe na dirki ne bo nastopil lanski zmagovalec Cadel Evans.

Na štartu dirke v Charleroiju bo tudi Jani Brajkovič, ki bo največji adut ekipe RadioShack. Slednji bi lahko bil tokrat že blizu najboljšim v zaključku dirke. ''V torek zjutraj sem prispel v Belgijo. Menim, da nisem slabo pripravljen, a sem na dirko v bistvu prispel neposredno s Tenerifov, kjer sem letos treniral že devet tednov. Ne pričakujem sijajnega rezultata na Valonski puščici. Bolj v ospredju bi bil lahko na dirki Liege-Bastogne-Liege. Imam tudi nekaj težav z alergijami in se ne obremenjujem z nekakšnim super rezultatom. Sem potrpežljiv in zelo zadovoljen s tem, da je napovedano lepo vreme,'' je za Sportal povedal Brajkovič, ki je ves spomladanski del sezone posvetil pripravam za nastop na Touru.

Jutrišnja dirka ima kljub temu, da je 60 km krajša, skoraj povsem iste karakteristike kot nekoliko bolj slavna Liege-Bastogne-Liege, ki bo na sporedu v nedeljo.

Ne spreglejte