Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
15. 6. 2018,
8.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

Marko Polanc Po Sloveniji

Petek, 15. 6. 2018, 8.00

5 let, 10 mesecev

Tajvance dogodki v Sloveniji zelo razveselili

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Marko Polanc | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Osrednji junak prvih dveh etap na dirki Po Sloveniji je bil Avstralec Benjamin Hill, član ljubljanske ekipe Gusto Xaurum. Z nekoliko drugačno taktiko je presenetil vse in oblekel zeleno majico vodilnega. Od danes bodo v ljubljanskem klubu, v katerega je letos vstopil tajvanski proizvajalec koles, računali na mladega Tadeja Pogačarja.

Benjamin Hill sicer ni zmagal v nobeni od uvodnih etap na dirki Po Sloveniji, a bo imel danes kljub temu oblečeno zeleno majico vodilnega. V obeh dneh je bil namreč med ubežniki in pridno zbiral bonifikacijske sekunde na letečih ciljih. S preračunljivo taktiko je presenetil tudi tiste najboljše World Tour ekipe, ki niso pričakovale, da bo Avstralec po drugi etapi vodilni v skupnem seštevku.

Po Sloveniji
Sportal Avstralec v Sloveniji doživel čudež: sanje so postale resničnost #foto
Benjamin Hill
Sportal Rezultati 2. etape in skupna razvrstitev 25. dirke po Sloveniji

Velike ekipe niso bile pozorne nanj in priložnost je izkoristil

Vse to je zadostovalo, da je v Rogaški Slatini oblekel zeleno in tudi modro majico za največ zbranih točk na gorskih ciljih.

"Benjamin je zelo deloven fant. Dva meseca se mu na dirkah ni izšlo, ampak je nenehno grizel in garal. Zdaj se mu je vztrajnost poplačala," je dejal njegov trener Marko Polanc in dodal: "Taktika je bila, da gre v beg in poskuša obleči zeleno. Zdaj ali nikoli. Nisem vedel, ali ga bodo pustili. Po navadi tistega, ki je blizu, gledajo. Kot sem slišal od ekip, ki so majice branili, niso točno vedeli, da je on spredaj. Verjetno niso bili pozorni. Zagotovo je to za naš klub zgodovinski trenutek. Dirkati s takšnimi velikani in jim vzeti del pozornosti, je za nas super."

Sportal Etape na dirki Po Sloveniji

Zdaj je na vrsti Pogačar

Po uspehu je razumljivo prišel klic iz Tajvana. Vodilni v azijskem podjetju Gusto, ki izdeluje kolesa in vlaga v ljubljanski klub, so bili zelo zadovoljni z doseženim. Danes bo Hill kot nosilec zelene majice večkrat izpostavljen v prenosu na Eurosportu, kar bo dodatna reklama tudi za Gusto, ki je osrednji trg za prodajo koles izbral Kitajsko.

Avstralec je z dosežnim v prvih dveh dneh opravil svoj del posla. Zdaj prihajata na vrsto najprej dve zahtevnejši etapi, nato pa še kronometer. Pri Gusto Xaurumu zdaj stavijo na mladega Slovenca Tadeja Pogačarja.

Trener ljubljanskega kluba Gusto Xaurum Marko Polanc in Avstralec Benjamin Hill sta bila vesela dosežka na dirki Po Sloveniji. | Foto: Vid Ponikvar Trener ljubljanskega kluba Gusto Xaurum Marko Polanc in Avstralec Benjamin Hill sta bila vesela dosežka na dirki Po Sloveniji. Foto: Vid Ponikvar

Lani je bil v skupnem seštevku dirke Po Sloveniji peti, na letošnjo jubilejno 25. izvedbo pa je prav tako prišel dobro pripravljen.

Sportal Primož Roglič je edini sposoben izvesti kaj takšnega

"Zdaj se plošča obrača na drugo stran. Bomo videli, kako bo. V Sloveniji so zelo kakovostne ekipe. Vsaka ima kolesarje, ki računajo na skupno zmago. Vsaj devet takšnih kolesarjev je. Videli bomo, kam pašemo," je še dejal Polanc, oče Jana Polanca, ki pa ga tokrat v dresu UAE Emirates ni na dirki Po Sloveniji.

Ne spreglejte