Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 4. 2008,
19.28

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 10. 4. 2008, 19.28

8 let, 4 mesece

Kirchnu druga etapna zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Že drugo etapno zmago na 48. kolesarski dirki po Baskiji (2.PT) je dosegel Kim Kirchen. Vodstvo v skupnem seštevku je zadržal Alberto Contador. Mugerli v glavnini.

V današnji etapi je bilo najslabše vreme v začetku etape. Nato se je umirilo in je le še rahlo deževalo. Večino 171 kilometrov dolge etape so bili v begu naslednji kolesarji: Morris Possoni (High Road), Amets Txurruka (Euskaltel-Euskadi), Matthew Lloyd (Silence-Lotto), Dario Cataldo (Liquigas) in Tom Stubbe (Francaise Des Jeux).

Po petih gorskih ciljih je bila v ospredju le še trojica. Possoni, Txurruka in Lloyd so bili vse do ciljne črte v igri za etapno zmago. Na njihovo žalost jih je glavnina ulovila v ciljnem šprintu. Če bi bil cilj etape le 100 metrov prej bi ubežniki osvojili prva tri mesta v etapi. Tako pa je slavil Kirchen. Possoni je bil drugi, Lloyd peti in Txurruka sedmi.

Mugerli: Razen neurja nič posebnega

Matej Mugerli se iz dneva v dan počuti boljše. ''V etapi se razen neurja ob pričetku le te ni zgodilo nič posebnega. Kljub temu, da se dobro počutim se še kako pozna, da sem bil mesec dni odsoten s tekmovanj. To občutim predvsem, ko je tempo dirkanja maksimalen. Zanašam se na to, da bo boljše, ko bom po končani dirki dan ali dva počil. Takrat bi že moral biti pravi,'' je boljše dosežke na naslednjih dirkah napovedal Mugerli.

Jutri bo na sporedu najtežja etapa na dirki. Kolesarje čaka 162 kilometrov dolga etapa z dvema dolgima klancema v prvi polovici etape. V drugi polovici bosta na sporedu še dva krajša a strmejša klanca.

Ne spreglejte